Barça

Malastrugança per trencar

El Barça vol posar fi a la mala ratxa de vuit visites seguides a Anoeta sense guanyar, per encarrilar així el pas a les semifinals de la copa

Tret de sorpresa, Luis Enrique apostarà per un onze gairebé de gala

El Barça visita avui, enmig de l'onada de fred, Anoeta, el seu camp maleït, on no guanya des de fa gairebé deu anys –encara amb Rijkaard–, i ho fa amb un doble repte: trencar aquesta ratxa de vuit partits consecutius sense conèixer la victòria a Sant Sebastià, que a partir d'aquesta nit estarà en plena festa per la celebració de la Tamborrada, i encarrilar d'aquesta manera l'accés a les semifinals de la copa, per rematar la feina la setmana que ve, quan serà la Real Sociedad l'equip que visitarà el Camp Nou. El conjunt blaugrana és favorit en l'eliminatòria, però farà bé de no refiar-se ni un pèl d'un dels conjunts revelació de la temporada –els donostiarres són cinquens, a només dos punts de les places de Champions– i que fa menys de dos mesos, en la lliga, ja li va donar tota una lliçó de futbol en un duel en què tot i que el Barça es va endur un punt afortunat d'Anoeta, va tenir un dia per oblidar i va merèixer perdre amb claredat, ja que els d'Eusebio Sacristán van ser molt superiors, tal com va reconèixer també el mateix Luis Enrique.

Per a aquest duel d'anada en què el conjunt blaugrana buscarà el primer triomf del 2017 a domicili i intentarà fer el primer pas per repetir el que ja va fer fa tres temporades, que és eliminar la Real Sociedad de la copa –aleshores es van trobar a semifinals i el Barça va guanyar 2-0 al Camp Nou i va empatar 1-1 a Anoeta–, Luis Enrique no podrà disposar de Rafinha, lesionat. Per decisió tècnica, a més, tampoc viatjaran a terres basques Ter Stegen, Aleix Vidal i Mathieu. Tret del porter alemany, doncs, el tècnic asturià s'endurà tota l'artilleria per afrontar aquest primer dels dos compromisos en una setmana contra el conjunt guipuscoà. I si no hi ha sorpreses, presentarà també un onze gairebé de gala, on s'esperen els retorns de Sergi Roberto, Piqué, Iniesta i Neymar, que van descansar el cap de setmana passat en el partit de lliga contra Las Palmas.

Amb Cillessen a la porteria, els únics dubtes són saber qui acompanyarà Piqué a l'eix de la defensa, si hi haurà rotació al lateral esquerre, i veure quin serà l'escollit aquest cop per fer d'interior dret. André Gomes ha estat el més utilitzat darrerament i va estar a un gran nivell contra el conjunt canari, però també Rakitic, tot i que només ha estat titular en quatre dels últims deu partits i ha perdut importància en l'equip, té molts números per ser titular, mentre que Denis parteix com l'opció, a priori, menys probable. On no hi ha incògnites és al davant, amb la presència gairebé segura del trident. Tota la carn a la graella, en definitiva, per començar a desfer-se d'un rival que no elimina el Barça en la copa des de fa 37 anys i que ha accedit a aquests quarts de final del torneig del KO superant el Valladolid i el Vila-real.

I si Luis Enrique disposa de gairebé tota la plantilla, no pot dir el mateix Eusebio, que té les baixes segures de Carlos Martínez, Mikel González i Agirretxe i el dubte de Zaldua. Tampoc és del tot segura la presència de Carlos Vela, que arrossega molèsties en un genoll, però tenint en compte la transcendència i la dificultat del partit d'aquesta nit, tot indica que jugarà d'inici, i que serà una de les grans amenaces per a la defensa blaugrana, juntament amb Willian José, que ja va marcar en el duel de lliga de finals de novembre i que a Anoeta ha fet nou dels deu gols que acumula aquesta temporada. L'onze dels donostiarres, de fet, serà gairebé el mateix d'aquell dia, excepte per alguns canvis obligats. En tot cas, Eusebio no donarà a conèixer la convocatòria fins a aquest matí, després d'un últim entrenament per preparar el duel i per al qual el seu equip ha tingut menys temps de recuperació que el Barça, ja que tot just aquest dilluns, la Real Sociedad va jugar a Màlaga (0-2), mentre que els blaugrana ho van fer dos dies abans, o com s'han encarregat de recordar des del club donostiarra, exactament “52 hores abans”. Conscient d'aquest menor descans, Eusebio ja va reservar a La Rosaleda una peça clau, Illarramendi, que només va jugar l'última mitja hora. Un altre punt calent serà el col·legiat, González González, de mal record per als dos equips.

AVÍS MOLT RECENT

En l'última visita a Anoeta, en la lliga, i tot i l'empat, els d'Eusebio van ser molt superiors

DESCARTATS

Luis Enrique deixa a casa Ter Stegen, Aleix Vidal, Mathieu i el lesionat Rafinha

Eusebio Sacristán: “Anirem a totes. Volem que sigui una festa”

X.S.

El tècnic de la Real Sociedad no s'arronsa en aquesta eliminatòria de quarts de final tot i el favoritisme del Barça. “Anirem a totes”, va etzibar l'exentrenador del Barça B i exjugador blaugrana, que també va deixar molt clar que el seu equip no variarà el seu estil: “Intentarem fer el nostre joc. Ja sabem que el rival ens ho posarà molt difícil, però hem de ser fidels a la nostra filosofia”. En aquest sentit, recorda que els seus jugadors “ja coneixen les dificultats que tindran” i va elogiar alhora el conjunt de Luis Enrique, “un equip que fa molts anys que té una clara intenció de joc”. Per acabar, Eusebio, que es va mostrar optimista amb la recuperació de Carlos Vela, no es va lamentar per l'horari: “El club ha intentat trobar unes condicions diferents, però són les que són i jo intento treballar-hi.” L'objectiu és clar: “Volem donar-los una alegria i que sigui una festa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)