Barça

Jordi Alba acosta la lliga

Xavi Hernández deia ahir que volia guanyar la lliga com més aviat millor i l’Osasuna ha estat a punt d’allargar una mica més l’espera, però un gol de Jordi Alba en els darrers minuts ha donat tres punts als de Xavi que deixen el títol a tocar (1-0). De fet, una ensopegada del Madrid a Anoeta aquesta nit permetria al Barça ser campió en el derbi contra l’Espanyol.

L’entrenador de Terrassa ha apostat per repetir el mateix onze que tan bé va funcionar davant el Betis el passat dissabte, mantenint a Dembélé en la banqueta. Tot i això, el partit no s’ha assemblat gens al que es va jugar contra els andalusos. Malgrat que el Barça ha tingut més pilota i ha trepitjat més l’àrea rival, les ocasions no han aparegut en la primera part i el joc ha estat lent i travat en molts moments. La més clara l’ha tingut Pedri, que ha perdonat sol en boca de gol després d’una centrada de Balde (25’). Poc abans de la mitja hora, el conjunt navarrès s’ha quedat amb un futbolista menys. Herrando, que debutava avui en la primera divisió, ha vist la targeta vermella en fer caure Pedri quan era l’últim home (27’). L’expulsió no ha tingut el mateix efecte que dissabte, quan el Barça ja anava per davant en el marcador. Amb el 0-0, l’Osasuna, un equip més defensiu que el Betis, ha sabut mantenir-se ferm i no deixar que els blaugrana fessin mal en atac. De fet, el recurs principal dels de Xavi han estat les centrades laterals que no han trobat mai rematador. Els jugadors que més s’han acostat al gol han estat Raphinha, en un llançament de falta (28’), i Araujo, en un córner (42’), però tots dos remats han sortit fregant el travesser. La mala notícia de la primera part, a banda de no trobar el gol, ha estat el canvi de Gavi. El migcampista ha fet un mal gest en l’inici del duel i ha estat jugant amb molèsties a la zona engonal fins que Xavi ha decidit canviar-lo per Ansu, malgrat que Gavi volia continuar jugant.

El Barça ha posat una marxa més en el segon temps, quan Xavi ha provat d’activar el flanc ofensiu amb l’entrada d’Ousmane Dembélé. Ara bé, la major part del perill ha arribat a través de les botes d’Ansu Fati. Ell ha provat de connectar amb Raphinha dins l’àrea, però Aitor ha tapat la centrada (48’). El porter d’Osasuna ha estat protagonista, ja que ha tret una mà salvadora a rematada de Frenkie De Jong, que havia rebut una centrada perfecta de Pedri al punt de penal (56’). Aitor també ha blocat bé un xut d’Ansu (61’), que just després ha assistit a Dembélé al segon pal, però el francès no ha impactat bé la pilota i ha sortit fora per poc (62’). Era un atac i gol constant del Barça, només interromput per un xut d’Iker Benito que Ter Stegen ha rebutjat bé (66’). En l’àrea contrària, Aitor continuava mantenint amb vida l’Osasuna, ara amb una gran mà a xut de Lewandowski (68’). Davant d’això, Jagoba Arrasate ha fet entrar un central, Aridane. Malgrat tot, el Barça ha continuat collant i insistint i Xavi ha apostat per Ferran i Alba, jugadors ofensius. El valencià ha estat a punt de marcar només entrar en una acció afortunada en què ha caçat un refús d’Aitor, però no ha pogut donar-li direcció a l’esfèrica, que ha sortit fregant el pal (76’). El gol s’olorava i ha arribat, però ha estat anul·lat per fora de joc de Ferran en l’inici d’una jugada que ha acabat amb el remat al fons de la xarxa de Lewandowski (79’). La insistència constant ha acabat trobant premi i la diana ha estat obra d’un dels homes que havia entrat: Jordi Alba. El futbolista que va segellar la classificació per a la Champions la temporada passada amb una volea a camp del Betis, n’ha fet una altra per deixar la lliga una mica més a prop (85’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)