Barça

La pedra del ‘play-off’

El filial. En els últims quatre anys, són tres fases d’ascens en què el Barça Atlètic s’ha encallat i no ha aconseguit pujar a segona A

No hi ha manera. El retorn a la segona divisió, categoria que no trepitja des de la temporada 2017/18, haurà d’esperar per al Barça Atlètic. El filial va tornar a ensopegar en el play-off, i ja és un clàssic en les darreres temporades. I és que en els últims quatre anys, el conjunt blaugrana n’ha disputat tres, però sempre amb el mateix resultat final. D’aquestes tres, la derrota contra el Real Madrid B, desaprofitant l’avantatge del 4-2 a l’estadi Johan Cruyff, és, probablement, una de les més dures. Malgrat que es donaven poques possibilitats a l’equip de Márquez per assolir l’objectiu del play-off a principis de curs, el Barça Atlètic ho va aconseguir. Però deixar-se remuntar un resultat contra l’etern rival en un molt mal partit és un cop per als blaugrana, que es van quedar a les portes de la gran final contra l’Eldenc.

Fa dues temporades, en la 2020/21, va ser l’UCAM Múrcia l’encarregat de tombar el Barça. A partit únic i en camp neutral, els murcians van aconseguir el pas a la final gràcies a un millor encert des del punt de penal (2-2 al final del partit i 5-4 des dels onze metres).

Quan el filial blaugrana va estar més a prop de pujar va ser, precisament, en el curs més estrany de tots (2019/20). En plena pandèmia, amb dues eliminatòries prèvies contra el Valladolid B i el Badajoz i sense públic, l’equip entrenat aleshores per Garcia Pimienta va perdre la gran final contra el Sabadell (1-2). Era, això sí, una plantilla amb molt més potencial, amb futbolistes com Iñaki Peña o Ronald Araujo –ara al primer equip del Barça–, o Cuenca, Akieme, Monchu o Ilaix, que aquest any han jugat a primera divisió.

INTENTS

En els últims quatre anys, són tres els ‘play-offs’ en què el Barça no ha aconseguit pujar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)