El protagonista

Vitor Roque

Per poc que no és el debut somiat

Mossegant-se la samarreta, tapant-se mig rostre i mirant a terra. Així va abandonar Vitor Roque l’estadi de Gran Canària. No se’n sabia avenir, ell, un noi que tota la vida ha marcat gols, que li han caigut de les butxaques, que hagués malbaratat l’ocasió que va tenir en l’últim minut. I és que va estar a punt, el brasiler de 18 anys, de tenir un debut somiat amb el Barça. Per ben poc li va marxar la pilota que li va passar João Félix; aquest li va servir un gol en safata i ell no va encertar a ficar la pilota a dins. El consol és que l’errada no va costar punts a l’equip blaugrana, ja que va ser en el minut 97, ja amb l’1-2 al marcador. Aleshores, amb el Las Palmas abocat a dalt, Lamine Yamal va liderar un contraatac, va trobar João Félix, i aquest va fer una passada per a Vitor Roque, que sol davant del porter Álvaro Valles, entre el punt de penal i l’àrea petita, va controlar la pilota amb la dreta i va xutar amb l’esquerra malament, ja que la rematada va sortir-li bruta i va marxar a fora, fregant el pal.

Una oportunitat claríssima. Però en tindrà més, segur. “Ens donarà molt”, va dir Xavi Hernández al final del partit. I és que en els 12 minuts que va estar el davanter en el terreny de joc –va entrar en el minut 78 amb empat a 1– se li va intuir instint. Amb el dorsal 19 a l’esquena i situat com a davanter centre, va tenir tres d’ocasions, de fet. La primera, només de posar els peus sobre la gespa, quan va estar a punt de caçar una cessió fluixa de Mika Mármol sobre Álvaro Valles; la segona, l’esmentada que va fallar amb tot a favor, i la tercera, tot seguit, després de conduir i xutar des de fora de l’àrea, i en què el seu tir va ser desviat per la defensa de l’equip groc a córner. No va entrar gaire en joc, és cert, però tot el que va fer va tenir sentit; va buscar desmarcades de ruptura en profunditat contínuament i va arribar sempre a zona de rematada quan la pilota va estar a banda. Ben segur que aquesta nit li deu haver costat dormir, el d’ahir va ser un dia d’emocions. Avui també ho serà, ja que serà presentat oficialment com a futbolista culer, a les 11.30 h, al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva Joan Gamper.