Barça

ARNAU FÀBREGA

PORTER DEL BARBASTRE

“Amb ganes de més”

“Necessitem personalitat, confiança en nosaltres mateixos i ser consistents durant els 90 minuts”

“Ens imaginem una victòria”

El grup intenta estar tranquil i unit, i treballar al màxim per poder fer un gran partit. Som competitius i volem guanyar

El Barbastre és un dels equips revelació d’aquesta copa. El conjunt aragonès, de segona FEF, va superar la Ponferradina i l’Almeria abans d’enfrontar-se demà (21 h) amb el Barça, en una nova eliminatòria per a la història. Per conèixer de primera mà l’ambient que es respira als vestidors els dies previs a la visita de l’equip blaugrana, hem parlat amb el porter gironí Arnau Fàbrega (Llançà, 28/06/2000), que va aterrar l’estiu passat a la petita localitat d’Osca procedent de l’Olot.

Quin és el clima que es respira aquests dies als vestidors?
Molta emoció i molt treball. Sempre hi ha esperança de poder obtenir un bon resultat. El grup intenta estar tranquil i unit, i treballar al màxim per poder fer un gran partit. Durant la temporada hi ha dates clau que sempre esperes amb una mica més d’emoció. Tots els partits són importants, però aquests et donen una sensació de felicitat.
En aquests setzens de final teníeu premi assegurat. Us podia tocar un dels quatre equips classificats per a la supercopa. El Barça és el rival amb el qual volíeu enfrontar-vos?
Qualsevol dels quatre dins els vestidors era un bon rival. Tenim gent d’arreu d’Espanya i tothom tenia la seva preferència. Tenir aquest bombo especial que t’aparta quatre grans equips com són el Barça, el Madrid, l’Atlético i l’Osasuna sempre és bonic. Qualsevol era un rival a batre.
Eliminatòries com aquesta permeten situar en el mapa equips més petits que no són tan coneguts?
Sí, situa en el mapa la població, l’equip i els jugadors. L’esforç i la dedicació que hi posem cada dia es veuen recompensats amb partits com aquests.
Quines són les claus per guanyar el partit?
Necessitem personalitat dins del camp, confiança en nosaltres mateixos i creure que es pot fer, malgrat que sabem que serà un partit complicat i intens, però ho serà per als dos equips. El més important és ser consistents durant els 90 minuts.
Ja sabeu el que és guanyar un primera divisió. Us veieu amb possibilitats reals de celebrar una nova victòria demà?
Sí, sempre hi ha possibilitats. N’hi pot haver més o menys, però hi són, i nosaltres treballem perquè augmentin al màxim. Tota la plantilla s’imagina celebrant una victòria. Tenim ganes de més. Un jugador és sempre competitiu i vol guanyar. Sigui contra qui sigui. Ho volem intentar.
A segona FEF hi ha més nivell del que ens pensem?
La segona federació és una categoria bastant enganyosa, perquè és un entremig entre el futbol professional i la gent que lluita per ser-ho. Hi ha molts futbolistes joves que surten del planter i que estan físicament a un nivell espectacular i venen amb molta il·lusió i capacitat de treball.
Aquesta temporada només heu perdut un partit a casa. L’eliminatòria arriba en el millor moment?
Sempre van bé les bones dinàmiques. No determinarà el resultat, però sí que ens dona esperances. Saber que les coses estan sortint bé fa que aquestes ganes i aquesta confiança que s’ha de tenir en el partit ja ens vinguin donades.
Ampliareu l’estadi amb pràcticament el doble de capacitat. Quin ambient s’hi respirarà?
L’ambient serà espectacular. Serà un dia molt maco de futbol. La gent disfrutarà tant abans del partit com durant i després. Serà un dia per recordar per a nosaltres i per a la gent de Barbastre. L’estadi estarà ple.
En la temporada 2020/21, al Granada va ser suplent en els tres partits en què us vau enfrontar amb el Barça. Aquest cop té moltes més possibilitats de jugar?
Vaig ser el porter suplent durant tota la temporada en què el Granada estava en l’Europa League. Ara és diferent. Vull jugar i guanyar. Represento un club molt diferent, amb una situació econòmica i grupal que no té res a veure amb allò. És tot diferent, però el rival i la il·lusió, els mateixos.
Com li va l’adaptació al Barbastre?
Molt bé. Vaig començar sent titular en la lliga, però hem anat fent canvis perquè som dos grans porters amb qualitats diferents. L’entrenador ens ha donat confiança a tots dos. El meu objectiu és sempre donar el millor de mi mateix per ajudar l’equip quan em toqui jugar, ja sigui de manera esporàdica o més seguida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)