Barça

El pas endavant de Ferran

Ferran Torres ha fet el clic que el barcelonisme reclamava i amb cinc gols en sis titularitats al mes de gener emergeix com un dels grans arguments del Barça per tenir èxit en la batalla de San Mamés en la copa

Gener càlid per a Ferran Torres. Cinc gols en sis partits, quatre en la lliga i un altre en la copa. Transcendència, efectivitat i minuts de qualitat. El de Foios ha estat titular en aquests sis primers partits oficials del 2024, ocupant i alternant les tres posicions de l’atac. Va actuar de 9 contra el Barbastre, va actuar per l’esquerra contra la UD Las Palmas i el Betis i va marcar en tots dos partits –també va jugar allà contra l’Osasuna–, i va actuar per la dreta a Salamanca, el lloc que sempre ha reclamat, i també va trobar porteria –per la dreta també en la final de la supercopa–. És un nou Ferran. Premi a la perseverança i la resiliència.

Xavi el va posar com a exemple de superació en la prèvia del Betis i la resposta de Ferran al Benito Villamarín no hauria pogut ser més oportuna: tres gols i una assistència. El seu primer hat-trick amb el Barça just el dia que jugava el seu partit número 100 amb el Barça. El guió perfecte per a un Ferran que està en el seu pic més alt de forma des que vesteix de blaugrana. Ho diuen les estadístiques i ho diu el mateix Ferran: “Estic en el millor moment de la meva carrera, el moment en què més autoconfiança tinc, en què em trobo mentalment més fort”, assegura. “He après que la mentalitat ho és tot. És el que et fa guanyar aquesta autoconfiança que tan important és per estar bé dins i fora del camp. A partir d’aquí, treballar, mantenir la humilitat i ser constant. La disciplina és el que et fa diferenciar de la resta.”

Ferran és ja el segon màxim golejador de la plantilla, al darrere de Lewandowski. Ha sumat 11 gols entre la lliga, la copa i la Champions. La seva millor temporada com a blaugrana i a només dos gols dels 13 que va marcar en la primera temporada al City (2020/21) entre la Premier, la FA Cup, la copa de la lliga i la Champions. El seu creixement l’explica des de la filosofia de l’esforç. “He canviat en tot, tant en l’àmbit personal com en l’àmbit futbolístic, o a l’hora de saber dur les coses. Han sigut uns dos anys i mig de molt aprenentatge i de millora constant”, explica.

La versió del millor Ferran arriba just abans de la gran batalla a Bilbao contra l’Athletic en la copa. Curiosament, San Mamés és l’estadi on Ferran va anotar el seu primer gol com a blaugrana. Aquell dia el Barça va perdre aquella eliminatòria en la pròrroga, amb un gol final de penal de Muniain (3-2). Ferran tornarà demà al lloc del crim i espera que el desenllaç sigui diferent. L’Athletic va perdre a Mestalla, una casa que Ferran coneix bé, i demà vol ser ell qui castigui de nou l’Athletic de Valverde. Xavi i el Barça s’aferren al dolç moment del de Foios per intentar tenir èxit en la copa, l’únic títol estatal que Xavi encara no ha guanyat com a entrenador del Barça. “Recordo amb il·lusió aquell gol a San Mamés, perquè va ser el primer i venia d’una lesió de llarga durada. Vaig ser molt feliç amb aquell gol, però no va produir-se el resultat que volia. Ara el destí ens torna a dur a aquest estadi i espero que aquesta vegada puguem guanyar, passar a la següent eliminatòria de la copa i seguir complint objectius”, assegurava en l’entrevista feta als mitjans oficials del club amb motiu dels seus 100 partits.

Al Barça, en efecte, l’espera una gran batalla a San Mamés, però tampoc ningú abans en aquesta lliga havia guanyat al Benito Villamarín i el Barça ho va aconseguir diumenge. El dolç moment de Ferran i la reaparició d’altres noms com Lamine Yamal, un altre dels grans destacats contra el Betis, permeten entrar al club dels optimistes que encapçala Xavi.

EL MILLOR FERRAN

Estic en el millor moment de la meva carrera, el moment en què més autoconfiança tinc, en què em sento més fort mentalment
Recordo amb il·lusió aquell gol a San Mamés, perquè va ser el primer i venia d’una lesió de llarga durada
Ferran Torres
He canviat en tot, tant en l’àmbit personal com en l’àmbit futbolístic. Han sigut uns dos anys i mig de molt aprenentatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)