Barça

Xavi: “No vull més polèmica; la notícia està a Madrid, no aquí”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, no ha volgut parlar de la polèmica arbitral d’aquests dies i s’ha centrat en la importància del partit dels quarts de la copa contra l’Athletic. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit

“És molt important. Ens juguem un títol a cara o creu davant un rival que potser no volíem, sobretot al seu camp on són molt forts amb la seva gent. És un equip amb molta ànima. Hi posa fe, és intens i té un gran entrenador. És potser un dels equips més en forma de la categoria tot i perdre a València. Estan molt bé i tenen les coses clares. És un equip valent, un rival molt difícil i en un escenari molt complicat, però estem preparats. Vam guanyar en un camp on no havia guanyat ningú. Recuperem sensacions i bon joc en molts moments. Demà és un partidàs i espero poder passar. Un dels dos quedarà fora. És la competició del KO i caldrà estar amb els cinc sentits per competir de la millor manera possible. Estem a tres partits d’una final. És el sentiment de positivitat que tenim”.

El clic

“Seria guanyar demà, les semifinals i el títol. Si passem, d’aquí a dues setmanes em tornareu a preguntar si és el moment clau de la temporada. Però sí, sobretot fer un bon joc. Vam estar molt bé l’altre dia, menys els 10 minuts dels dos gols. Demà serà diferent. Difícilment tindrem tanta possessió, però és moment de competir i estar a les semifinals per lluitar per un títol”.

Cancelo i Christensen

“Estan bé i, segurament, tindran molts minuts. Potser no els dos de titular, però estan per jugar. Cancelo no té pràcticament cap molèstia, però vol forçar i estar. Té caràcter. Christensen igual. Es troba molt bé. Són dues bones notícies”.

Polèmica arbitral

“Per educació, us contesto. Jo no parlaria de la polèmica si no em preguntéssiu. També podria defugir la pregunta, però era el moment de parlar i donar la meva opinió com faig sempre. Em reitero, són les sensacions que he tingut. No vull més polèmica, vull parlar de futbol. Ho heu vist i ho heu escoltat. A partir d’aquí, analitzeu què va passar. Estarem tots d’acord. Res més, no vull centrar-me en això. La notícia està a Madrid, no aquí”.

“No us controlo a vosaltres. No tinc amics a la premsa. Em dedico al futbol, a intentar motivar els jugadors i a que el Barça guanyi”.

Afecta els jugadors?

“Si ho fa, que els afecti positivament. Que vegin que costarà guanyar la lliga i que ens surti la ràbia i la ira per competir millor. Res més”.

Àrbitres honestos?

“Jo hi crec, però no m’agrada la pressió que tenen. Ja ho vaig dir i tornaré a dir el mateix. No afegiré res més”.

Els joves

“Estan molt preparats. Ara veig una fornada molt important. Es poden consolidar al primer equip. Potser no els hi toca aquesta responsabilitat, però estem en la situació que estem: tenim una plantilla curta i una situació econòmica difícil de gestionar. Hem de recórrer a gent de la casa, però ho fem encantats perquè donen la cara i estan a un nivell molt alt”.

Cada partit, una final

“És una oportunitat. Jugar al Barça ja ho és, demostrar que tens el nivell. Cada partit és un examen, però ens ho prenem de forma positiva. Ens va anar bé la victòria al Villamarín, sobretot tenint en compte com ho vam aconseguir: sent una família”.

Es pot remuntar la lliga?

“La celebració a camp del Betis diu molt. Està difícil, sí. Jo soc realista positiu. Ens queden 18 partits, són molts punts. No llançarem la tovallola. El Madrid va venir a 9 quedant 12 partits i hi havia lliga. Com no hi ha d’haver lliga? Queda molt”.

El mercat

“Molt difícil, no crec que hi hagi cap novetat. Ens hem de centrar en els futbolistes que tenim i competir fins al final”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)