Llagostera

Amb regust de descens

El Llagostera empata contra l'Almeria i queda a cinc punts de la salvació quan només en queden sis en joc

L'àrbitre va anul·lar un gol legal a Imaz i els locals no van definir les poques ocasions que va tenir, com tampoc ho va fer l'Almeria

El triomf ‘in extremis' de la Ponferradina deixa els blaugrana amb un peu i mig a 2a B

El Llagostera va salvar el primer match ball que tenia de perdre la categoria, però l'empat sense gols contra l'Almeria i la victòria en el temps afegit de la Ponferradina amb l'Albacete (2-1) va deixar els llagosterencs amb un peu i mig a segona B, per no dir tots dos. I és que el conjunt dirigit per Oriol Alsina queda a cinc punts de la zona de permanència quan només en queden sis per disputar-se i necessita un autèntic miracle per conservar la categoria. Aquesta vegada el Llagostera no va poder allargar l'espectacular dinàmica de l'equip a Palamós, en part per culpa de l'àrbitre, que en la primera meitat va anul·lar per fora de joc un gol totalment legal a Jesús Imaz. El Llagostera no baixarà per culpa dels arbitratges, però la veritat és que aquest curs s'ha vist perjudicat en moltes jornades. En termes generals, el partit va ser igualat, amb els dos equips que no van saber aprofitar les ocasions que van tenir, tant els locals (Imaz la va tornar a tenir en la segona meitat) com, sobretot, l'Almeria, que en va fallar unes quantes de clares, sobretot Quique González. Al final, però, ni uns ni altres van sortir satisfets amb el resultat, ja que el Llagostera va quedar gairebé condemnat a segona B i l'Almeria va tornar a ocupar plaça de descens.

Ais Reig els perjudica

Només de començar, l'Almeria va perdonar el 0-1 quan Quique González, normalment infal·lible, va rematar fora la passada de la mort de Dubarbier. El conjunt andalús havia entrat amb més força al partit i els seus jugadors no van tardar a demostrar la seva qualitat individual, com Míchel, que es va inventar una tisora al quart d'hora de joc que va sortir fregant el pal. Pel que fa al Llagostera, ben poca cosa. Els de la Costa Brava estaven més pendents de guardar la porteria que d'atacar, amb les línies massa endarrerides. Però a poc el Llagostera va anar agafant confiança, amb José Carlos desbordant per la banda dreta, encara que normalment li sobrava l'últim driblatge. I poc abans del descans hi va haver la jugada polèmica de la primera meitat, quan l'àrbitre va anular per fora de joc un gol de Jesús Imaz que era totalment legal i que va convertir la cara d'Oriol Alsina en un poema. I d'Imaz a Kalu Uche, que va fer lluir René amb una rematada de cap abans del xiulet de l'àrbitre.

No se'n surten

La segona meitat va començar amb força més igualtat que no pas el primer acte, també pel que fa a les ocasions, ja que no en generaven ni en un costat nien l'altre. L'afició del Palamós-Costa Brava es començava a impacientar, i més quan va saber que la Ponferradina havia marcat contra l'Albacete. Tot i així, el conjunt llagosterenc va fer un pas endavant, conscient que un empat no li servia de res, però ho feia amb més cor que no pas cap. Vist això, Alsina va decidir moure la banqueta i va donar entrada a Fofo (per José Carlos, inèdit després de la represa). Llavors Quique la va tornar a tenir per a l'Almeria, però la seva rematada de cap va sortir fregant el pal. Feia la sensació que els andalusos tampoc patien en excés amb l'empat, tot i que quan faltava un quart d'hora pel final tornaven a posar l'ai al cor a l'afició local amb una rematada de Dubarbier que no va entrar de miracle, coincidint amb l'empat de l'Albacete a El Toralín.

El resultat no es movia i el Llagostera jugava les seves últimes cartes amb un doble canvi (Emilio i Chumbi per Pitu i Imaz), un moviment que no va permetre fer el pas endavant definitiu. I és que els llagosterencs ho van intentar de totes les maneres possibles, però es van veure incapaços de superar el porter Casto, que una mica més i s'empassa un gol olímpic d'Emilio. Just abans d'arribar als noranta minuts reglamentaris Quique González va perdonar novament el 0-1, quan no va aprofitar una assistència al contraatac de Chuli per avançar el seu equip. Molt hi va tenir a veure Escassi, que va arribar a l'esprint, va desviar el xut de l'atacant i va enviar la pilota al travesser. Ja en el temps afegit, el Llagostera ho va continuar intentant a la desesperada, però sense èxit. El punt no millorava res al Llagostera, i menys quan la Ponferradina va marcar el definitiu 2-1 contra l'Albacete en el temps afegit, cosa que gairebé condemnava els llagosterencs a segona B. El pròxim partit contra el Leganés (diumenge a les 20 h a Butarque) fa la sensació que serà el que posarà fi a l'agonia dels gironins.


ALMERIA: Casto, Míchel (Chuli, 70'), Morcillo, Saveljich, Dubarbier, Fran Vélez (Joaquín Fernández, 70'), Lolo Reyes, Ximo Navarro, Azeez Pozo, 87'), Quique González i Kalu Uche.


LLAGOSTERA: René, Edu Oriol, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes, Marcos Tébar, Pitu (Emilio, 79'), Imaz (Chumbi, 79'), José Carlos (Fofo, 64'), Juanjo i Natalio.

DE MENYS A MÉS

Al Llagostera li va costar entrar en el partit, però a poc a poc va anar agafant confiança

UN FUNERAL

MINUT A MINUT: 2' José Carlos centra per la banda dreta i Jesús Imaz l'intenta engaltar de xilena, però sense èxit. 5' L'Almeria toca el gol amb una centrada de Dubarbier que Quique González envia fora, tot sol. 9' Dubarbier envia massa alta una falta directa. 18' Fran Vélez ho prova amb la cama esquerra des de lluny i René aconsegueix rebutjar a córner amb la punta dels dits. 19' Míchel fa una tisora que surt fregant el pal. 20' El Llagostera reclama penal sobre Natalio Lorenzo, que el col·legiat no assenyala. 25' El central Morcillo, amb el cap a la sortida d'un córner, remata lleugerament desviat. 29' Samu fa un dels seus característics serveis de banda, connecta amb Juanjo que, amb el cap, remata i toca en Morcillo. La pilota se'n va a córner. 30' A la sortida del córner, Juanjo Expósito torna a impactar amb el cap, i aquesta vegada és Ximo Navarro qui rebutja el perill. 32' Pitu ho intenta en una falta directa, però surt molt fluixa. 38' Molt bona combinació del Llagostera, que acaba amb gol d'Imaz, però amb fora de joc que no era.. 44' Míchel la col·loca per la banda dreta i Kalu Uche, amb el cap, fa lluir René. 49' Morcillo s'anima i puja fins a la frontal, però el seu xut surt alt, per sobre del travesser. 58' En una falta molt a prop de l'àrea Alberto Escassi xuta a la barrera i, en el rebuig, el mateix jugador torna a rematar, ara alt. 60' Imaz rep a la frontal i ho intenta amb un xut col·locat que surt fregant el travesser. 66' Quique González la torna a tenir amb una rematada de cap que se'n va al costat del pal. 69' Fofo, que acabava d'entrar al terreny de joc, xuta des de fora l'àrea i obliga Casto a enviar la pilota a córner. 77' Dubarbier està a punt de fer el 0-1 per l'Almeria, però el seu xut no entra de miracle. 84' El porter de l'Almeria Casto està a punt d'empassar-se un gol olímpic d'Emilio Sánchez. 87' Azeez ho prova amb una rematada molt llunyana que surt desviada per damunt del travesser. 88' En una jugada de contraatac, Chuli assisteix Quique González. El xut d'aquest rebota en Escassi i la pilota va al travesser i després a córner. 89' Novament Quique no sap aprofitar una ocasió de gol, quan envia fora una rematada de cap després d'una pentinada d'un seu company. 94' Morcillo, en l'última jugada del partit, remata amb el cap a fora, fregant el pal defensat per René. Just després l'àrbitre assenyala el final del duel.
ÀRBITRE: Ais Reig, del col·legi valencià. T.G.: Als locals Escassi i Chus Herrero, i als visitants Saveljich, Lolo Reyes, Dubarbier i Ximo. T.V.: Cap. PÚBLIC: 3.512 espectadors al Palamós-Costa Brava.

NO L'ENCERTA

L'àrbitre es va equivocar anul·lant per fora de joc un gol legal a Jesús Imaz

IGUALTAT

En la segona meitat els dos equips es van repartir les ocasions

NO ENTRA

Imaz la va tenir per als locals i Quique per als andalusos, amb un pal inclòs
Només començar l'Almeria va perdonar el 0-1 en una rematada de Quique González
L'empat final i la victòria en l'afegit de la ‘Ponfe' va fer emmudir l'afició de Palamós
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)