Girona

Europa haurà d’esperar una jornada més

Calculadora. Si el València no hagués guanyat ahir i l’Athletic guanya la copa, el Girona s’hauria assegurat el bitllet europeu

El València va guanyar ahir al camp del Granada el partit ajornat. Un resultat intranscendent per al Girona, excepte pel fet que als gironins els interessaria trobar un València sense res en joc en la penúltima jornada a Mestalla, però que afecta a l’hora de fer càlculs per saber quan els blanc-i-vermells es convertiran en equip de competició europea. És a dir, que s’asseguraran jugar la Conference League el curs que ve.

En aquest sentit, si el València no hagués guanyat ahir a Granada, el Girona s’hauria assegurat acabar la lliga en la setena posició i dissabte hauria posat els dos peus a Europa si l’Athletic guanya la final de la copa contra el Mallorca. En aquest cas la classificació europea hauria estat matemàtica, perquè l’únic que faria que el setè no jugués a Europa seria que l’Athletic acabés del vuitè en avall, i això voldria dir que el Girona seria, com a mínim, sisè.

Amb la victòria del València, però, els de Míchel hauran d’esperar, com a mínim, a la propera jornada per celebrar la classificació europea. El primer pas sempre és que l’Athletic guanyi la copa, perquè si ho fa el Mallorca el Girona hauria d’assegurar la sisena posició, i per a això quedarien, com a mínim, dues jornades. Si els bascos guanyen la copa, el Girona serà equip d’Europa si suma un punt –la primera oportunitat serà al Metropolitano– o el València o el Betis no guanyen. Al Girona li val qualsevol dels dos, ja que té els valencians, setens, a 21 punts i els andalusos, vuitens, a 23, i encara s’han d’enfrontar entre ells, per tant l’única manera que el superin tots dos i acabi vuitè és que el Betis ho guanyi tot i el València només deixi escapar punts contra els de Pellegrini, guanyant a més el goal average al Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)