Tennis

Paula Badosa resisteix a París

Tennis. La de Begur salva una pilota de partit contra la persistent romanesa Bogdan i es planta a vuitens per 2-6, 7-6 (4) i 6-4

Paula Badosa (33) es va reivindicar a Roland Garros amb un triomf de resiliència contra la persistent romanesa Ana Bogdan (102a) per 2-6, 7-6 (4) i 6-4 en 2 hores i 51 minuts d’intensa batalla i iguala els vuitens del 2020, el seu sostre en el torneig. La de Begur, que va salvar una pilota de partit en el segon set, lluitarà contra la txeca Marketa Vondrousova (20).

L’empordanesa, que ha aconseguit vuit triomfs seguits comptant els cinc que va sumar guanyant el títol a Belgrad, va arrencar amb empenta amb un break en el primer joc i va segellar el 2-0 al servei, un miratge. Va perdre els sis jocs posteriors contra una rival ràpida, sòlida i amb un revés creuat a dues mans de quirats. Badosa tenia un 5-3 favorable en el segon set que va malbaratar, i encara bo que va salvar la pilota de partit que va tenir en contra en l’onzè joc amb 5-6 i va forçar el tie-break. Malgrat que va començar malament el desempat (0-2), se’n va sortir (7-4). Bogdan, tossuda, va convertir el seu sisè trencament (6/10) en el tercer joc del tercer acte. La de Begur va salvar el moment crític amb un contrabreak (4/18) –2-2–, però va concedir de nou el servei i en blanc ofuscada (2-4). Semblava el principi del final, però va ressuscitar amb un trencament (5/21) celebrat a crits (4-4). Amb la confiança renovada, va desactivar tres pilotes de break (5-4) i va tancar el partit amb una restada de dreta paral·lela majestuosa.

La sorpresa la va protagonitzar la russa Anastasia Pavliutxenkova (31) contra la bielorussa Aryna Sabalenka (3) per 6-2, 2-6 i 6-0. Amb Ashleigh Barty (1) i la japonesa Naomi Osaka (2) retirades, el torneig es va quedar sense les tres primeres cap de sèrie. La nord-americana de 39 anys Serena Williams (7), per la seva banda, camina ferma i va superar la seva compatriota de 27 anys Danielle Collins.

En el quadre masculí, tant el tennista rus Daniïl Medvédev (2) com l’alemany Alexander Zverev (6) van accedir als vuitens sense cedir cap set.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)