Tennis

Alcaraz tomba un ídol

Tennis. El murcià s’imposa a Rafa Nadal, el seu gran referent (6-2, 1-6 i 6-3), i avui lluitarà per un lloc a la final de Madrid contra Novak Djokovic (1)

Carlos Alcaraz (7) va tombar el seu gran ídol, Rafael Nadal (3), en el seu tercer cara a cara i avui se les haurà amb Novak Djokovic (1) en les semifinals del Masters 1000 de Madrid (16 h per #Vamos).

Tímid i apocat, el tennista del Palmar havia cedit per 6-1 i 6-2 en la segona eliminatòria de l’edició de l’any passat a la Caja Mágica. Al març ja va ser capaç d’arrabassar-li un set en les semifinals d’Indian Wells (6-4, 4-6 i 6-3) i la tercera ha estat la bona. Descarat i desacomplexat, Alcaraz ja és un altre. Aprèn ràpid, ja està instal·lat en el novè lloc del rànquing i ahir va marcar el ritme de joc contra un Nadal en ple procés de recuperació després de sis setmanes allunyat del circuit per una fissura costal. El tennista murcià, amb continus cops guanyadors, va marcar diferències en el primer i el tercer parcials (6-2, 1-6 i 6-3) després de refer-se d’una fase de desconnexió en el segon per una revinclada al turmell dret. Djokovic, al seu torn, es va desfer del polonès Hubert Hurkacz, per 6-3 i 6-4 en 1h21.

Alcaraz ja va fer tota una declaració d’intencions només de començar, aconseguint el primer trencament en el primer joc i anotant-se tres cops guanyadors. En la posada en escena, però, cap dels dos jugadors va poder conservar el servei. Nadal va replicar tot seguit i Alcaraz també va segellar el trencament en el tercer. A partir d’aquí, l’aspirant va començar a guanyar terreny al tercer cap de sèrie. Pletòric de confiança i de físic, Alcaraz guanyava la partida tàctica a Nadal, que no trobava la tecla per neutralitzar l’allau de joc del seu rival. Un nou trencament en el setè i el vuitè jocs en blanc amb el servei van tancar el primer acte en 47 minuts.

A l’inici del segon set, les forces es van equilibrar. Alcaraz, fins i tot, va haver d’aixecar un 0-40 per conservar el seu servei en el segon joc. Nadal començava a reaccionar i a fer córrer el jove tennista murcià. Precisament, el manacorí va certificar el 2-1 en una pilota en què va sorprendre Alcaraz a contrapeu. El vencedor del Barcelona Open Banc Sabadell es va torçar el turmell dret, va haver de ser atès per un fisioterapeuta i se li va haver d’embenar el peu per continuar el partit. La revinclada li va passar factura. En la tornada a la pista no se’l veia còmode i va cedir el seu servei en blanc. Nadal va rematar el segon set aprofitant la desconnexió d’Alcaraz (6-1). En el tercer parcial, i després de passar pels vestidors per canviar-se, el tennista murcià va tornar com nou. Va recuperar la seva millor versió i la confiança en el seu joc. Va certificar un trencament en blanc en el quart joc i va tancar la porta a qualsevol reacció de Nadal per certificar l’accés a les semifinals.

Granollers, eliminat

En els quarts de final del quadre de dobles, el català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos van perdre contra els colombians Juan Sebastián Cabal i Robert Farah, per 7-6 (5) i 6-4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)