La selecció espanyola no té el dia contra Itàlia (9-13)

La selecció espanyola, amb onze jugadores catalanes, ha perdut clarament contra Itàlia (9-13) en la segona jornada de la copa del món, a Rotterdam, i es complica el bitllet per a la fase final. Les bones sensacions de l’estrena contra els Estats Units (17-15) s’han esvaït aquest migdia en què a l’equip de Miki Oca li ha faltat clarividència en atac i solidesa defensiva, tot i que ha sortit molt perjudicat pel repartiment de les exclusions (15 per Espanya i només 6 per a Itàlia). El conjunt italià ha sabut portar el duel al seu terreny i ha rematat la feina en el quart final (3-2, 2-4, 3-3 i 1-4). Les golejadores de l’equip estatal han estat: Ariadna Ruiz (3), Elena Ruiz (2), Paula Prats (1), Bea Ortíz (1), Judith Forca (1) i Paula Camus (1)

Al conjunt espanyol ja li ha costat entrar en joc i ha necessitat més de 5 minuts per veure porteria. L’equip transalpí havia obert el marcador (0-2), però les de Miki Oca n’han fet prou amb 3 minuts per capgirar el resultat del primer quart (3-2). La primera connexió amb la jove boia Paula Camus, un gol en superioritat d’Ariadna Ruiz i un xut creuat de Bea Ortíz han servit per donar la iniciativa a l’equip hispà. En el segon quart s’ha repetit la mateixa història. L’equip de Carlo Silipo ha començat molt més endollat i amb tres gols seguits tornava a obrir forat (3-5). Oca ha optat per situar Laura Ester sota els pals i amb els gols de les germanes Ruiz, Ariadna i Elena, frenava la sagnia per arribar a l’equador amb un resultat més ajustat (5-6). Ja en el segon període, un penal executat per Judith Forca i una acció en superioritat culminada per Elena Ruiz tornaven a donar el comandament a les catalanes (7-6). Era un partit d’alternatives i Itàlia posava una marxa més en atac per arribar al quart definitiu amb avantatge (8-9). La situació s’ha complicat en el tram final. Les dianes de Picozzi i Marletta han eixamplat la renda fins al 8-11. Oca ha tornat a situar Terré a la porteria, però no ha trobat la tecla per redreçar el rumb i ha acabat sucumbint per un clar 9-13. L’equip espanyol tancarà demà la seva participació en aquesta primera fase de la copa del món contra Xina (16 h).