Tennis

Alcaraz passa fluix en el debut a Wimbledon

Tennis. Es desfà de Chardy per 6-0, 6-2 i 7-5. Sabalenka (2) i Rybakina (3), la campiona, passen amb diferents graus de patiment

Carlos Alcaraz (1) va passar fluix en el seu debut a Wimbledon amb un triomf incontestable contra el francès de 36 anys Jérémy Chardy (542è de l’ATP) per 6-0, 6-2 i 7-5 en 1h53. El partit es va jugar amb el sostre cobert per la pluja que va caure a l’All England Club i que va provocar múltiples cancel·lacions de partits, una constant any rere any en el gran eslam anglès. Només es van jugar partits a les dues pistes cobertes i en el calendari del dia ja n’hi havia de pendents de dilluns. Alcaraz va ser infinitament superior en els dos primers sets. El primer, per exemple, va durar tan sols 22 minuts. El francès va apujar el nivell en el tercer parcial, però el murcià no es va deixar intimidar i va resoldre el partit per la vida ràpida. Se les haurà amb el vencedor del partit entre els francesos Arthur Rinderknech i Alexandre Müller.

Rybakina, la campiona

En la central, també sota cobert, la kazakh Elena Rybakina (3), la vigent campiona, es va haver d’arromangar contra la nord-americana Shelby Rogers (49a) i va acabar guanyant per 4-6, 6-1 i 6-2. Rybakina és una de les candidates al títol, amb el permís de la bielorussa Aryna Sabalenka (2), que en el darrer torn va derrotar amb solvència per 6-3 i 6-1 l’hongaresa Panna Udvardy en un exercici de superioritat de 62 minuts.

Murray, tot un exemple

L’escocès Andy Murray (40è de l’ATP), campió dos cops a l’herba londinenca (2013 i 2016), va tornar a exhibir la seva classe amb un triomf molt clar contra l’anglès Ryan Peniston (268è de l’ATP) per 6-3, 6-0 i 6-1. Als 36 anys i amb una pròtesi de maluc, Murray continua donant lliçons de la seva perseverança i amor per aquest esport, i el públic –entre el qual hi havia el mite suís Roger Federer, que el va derrotar en la final del 2012– li ho agraeix. L’escocès es va revenjar de l’helvètic setmanes després de la final olímpica jugada també a l’All England Club. El tennista de Glasgow va jugar per primer cop el torneig de Wimbledon l’any 2005 i ha arribat set vegades a les semifinals. El títol del 2013 el va conquerir contra el serbi Novak Djokovic, mentre que en la final del 2016 va derrotar el gegant canadenc Milos Raonic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)