Ciclisme

El Baix Ter, al caire de l’abisme

Ciclisme. La RFEC fa que el Massi-Tactic hagi de donar d’alta laboral les corredores a temps complet i l’obliga a doblar el pressupost

El Massi-Tactic “s’aguanta d’un fil”, segons alerta el president del CC Baix Ter, Sergi Güell, pel fet de no poder assumir el cost que representa professionalitzar l’equip. La federació espanyola aplica, a partir del 2024, la normativa segons la qual tots els equips Continentals –el Massi-Tactic ho és– han de donar d’alta laboral les seves ciclistes i part del cos tècnic amb contractes a temps complet. El club “celebra” que es puguin professionalitzar els equips, però veu com està obligat a “incrementar 300.000 euros més” el seu pressupost, una quantitat que ara mateix no pot assumir.

La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona són la principal font de finançament del projecte, que aquest 2023 disposa de 285.000 euros i que a més de Massi Bikes i Tactic Sport, fa una crida a rebre més patrocinadors per continuar a l’alt nivell. “Estem creixent, però necessitem una empenta econòmica. La federació espanyola vol professionalitzar els equips, i també és el nostre desig, ho volem ser al 100%, però malauradament no tenim el pressupost per fer-ho”, argumenta Güell.

“El nostre objectiu continua sent que les nostres noies puguin dedicar-se exclusivament al ciclisme i pujar el nivell per competir de tu a tu amb les professionals”, diu Güell, que recorda que tenen el suport d’altres empreses del territori, però no en fan prou: “Ja portem mesos negociant amb diferents marques i companyies privades, però estem en temps de descompte.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)