Prohibit relaxar-se

Handbol. El Barça defensa el lideratge de la Champions contra el Porto, que també suma dos triomfs en les dues jornades europees

Després de l’exhibició contra el Magdeburg (32-20), el Barça defensa el lideratge de la Champions a la pista del Porto (18.45 h, Esport3), que també ha resolt amb victòria les dues primeres jornades europees. En la prèvia del partit, el tècnic blaugrana, Carlos Ortega, va advertir de la capacitat del campió portuguès per remuntar resultats adversos, una circumstància que es va repetir en els dos partits anteriors contra el Wisla Plock (24-23) i el Celje (29-30). De fet, el Barça ja va ser testimoni directe de les reaccions furibundes del Porto, quan en la primera part de la final de la supercopa Ibèrica va passar del 10-16 a l’empat a 22 al descans. En tot cas, el conjunt blaugrana va ser capaç d’imposar la seva defensa en la segona meitat i obrir forat en les transicions (38-44), una consigna que intentarà tornar a posar en pràctica en el duel d’avui. “Hem de continuar fonamentant el nostre joc a partir de la defensa i sortir al contraatac de manera intel·ligent”, remarcava ahir Ortega. El tècnic també va destacar que la mà del nou entrenador Carlos Resende, substitut de Magnus Andersson, es comença a notar i que ara el Porto “juga més ràpid”.

Ortega, renovat

D’altra banda i segons va avançar RAC1, Carlos Ortega hauria renovat dos anys més el seu contracte amb el Barça, una ampliació fins al juny del 2026 i un curs més d’opcional en cas de guanyar la Champions. Pel que fa la convocatòria, la gran novetat és la tornada en competició europea d’Aitor Ariño.