El factor Emil Nielsen

Handbol. Les 19 aturades del porter danès impulsen el Barça, que encarrila la victòria a Porto en una gran posada en escena en la segona part

Porto 30 Barça 38

FC PORTO:Mitrevski; Veitia, Iturriza (5), Silva (5), Martínez Llamazares (5, 1 p.), Oliveira, Magalhaes (3) –set inicial–; Rema (p.s.), Sousa, Mikkelsen, Salina (4), Plaza, Costa (1), Diocou (3), Branquinho i Christensen (4).BARÇA:Nielsen; Carlsbogaard (4), Mem (2), Wanne (3), Janc (5), Petrus, Frade (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.) Valera, Ariño (5), N’Guessan (2), Aleix (3), Langaro (1), Richardson (3, 1 p.), P. Cikusa i Rodríguez (4).PARCIALS:4-3, 7-7, 10-10, 12-14, 14-16, 15-19; 17-25, 20-27, 23-29, 26-32, 27-34 i 30-38.ÀRBITRES:C. Bonavenura i J. Bonaventura. Exclusions: Veitia (6’), Christensen (30’) i Costa (56’), per part del Porto; i Rodríguez (19’), Ariño (46’) i Carlsbogaard (48’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 1845 espectadors al Dragao Arena.

El Barça continua amb pas ferm en la Champions i reforça el seu lideratge de grup amb una còmoda victòria a la pista del Porto, que també arribava a la tercera jornada amb la condició d’invicte. Un descomunal Emil Nielsen (19 aturades i 38% d’encert) i la sortida en tromba de la segona meitat, aprofitant la inferioritat momentània del rival, van ser dos dels factors desequilibradors del duel. L’equip de Carlos Ortega tornarà a posar la primera plaça en joc en la pròxima jornada, el 12 d’octubre, en què rebrà al Palau la visita del GOG Gudme danès, l’únic equip que manté el ritme dels blaugrana, després de la valuosa victòria sobre el Veszprém de Ludovic Fàbregas (36-30).

En la primera meitat, els atacs es van imposar a les defenses. El ritme de joc era molt elevat, i altre cop Nielsen, en un esplèndid moment de forma, va ser determinant. Al conjunt blaugrana el va sorprendre la defensa 5-1 de bon començament i el primer quart d’hora, amb diverses alternatives, va ser força anivellat. A partir d’aquí, el Barça va anar guanyant terreny al seu rival. Nielsen (11 aturades i un 40% en la primera part) va abaixar la persiana i va impulsar l’embranzida blaugrana, que amb un gol de Mem a l’últim instant va aconseguir una màxima renda de 4 gols (15-19). La jugada final va sortir rodona perquè en la mateixa acció Christensen va rebre una exclusió.

Amb superioritat, la sortida del Barça en la segona part va ser espectacular. Va fer un pas endavant en defensa i a còpia de contraatacs va encarrilar la victòria amb un parcial de 2-7 (17-26). El tècnic portuguès va canviar el porter i va ordenar els atacs amb set jugadors. El Porto va escurçar diferències (27-32), però un gol d’Ariño en contraatac va aturar la reacció local i el Barça, amb minuts de qualitat de Petar Cikusa com a central, va tornar a prendre el control del partit fins al definitiu 30-38.