El Barça referma el lideratge amb una còmoda victòria a Porto (30-38)

Emil Nielsen, amb 19 aturades, ha tornat a ser un dels destacats

El Barça es manté ferm en el lideratge de grup a la Champions després d’una còmoda victòria contra el Porto (30-38), que també arribava a la tercera jornada invicte. Després d’una primera meitat més anivellada (15-19), el conjunt blaugrana ha posat una marxa més en la segona, especialment en defensa, i ha obert forat en el resultat. Emil Nielsen, amb 19 aturades, ha tornat a ser un dels factors desequilibrants del partit. En atac, els gols han estat molt repartits. Els màxims anotadors han estat Luis Frade, amb sis gols contra el seu exequip, i cinc de Blaz Janc i un recuperat Aitor Ariño.

En la primera meitat, els atacs s’han imposat a les defenses. El ritme de joc era molt elevat i altre cop Nielsen, en un esplèndid moment de forma, ha estat un dels factors diferencials. El primer quart d’hora, amb diverses alternatives, ha estat força anivellat. A partir d’aquí, l’equip blaugrana ha pogut enllaçar un parell de contraatacs per obrir la primera escletxa en el resultat (11-14). El Porto, amb una defensa oberta i recuperant pilotes, ha reaccionat (14-15), però el tram final ha estat de clar color blaugrana. Nielsen (11 aturades i un 40%) ha abaixat la persiana i ha impulsat l’última embranzida del Barça, que amb un gol de Mem a l’últim instant ha aconseguit una màxima renda de 4 gols (15-19). La jugada final ha sortit rodona pels interessos culers perquè en la mateixa acció ha rebut una exclusió Christensen per una empenta sobre el capità.

La sortida del Barça a la segona part ha estat espectacular. Ha fet un pas endavant en defensa i amb un Aleix estel·lar, amb 3 dianes en 3 minuts i a còpia de contraatacs, ha obert l’escletxa fins als 9 gols (17-26). Carlos Resende s’ha vist forçat a demanar temps mort. Ha canviat l’inquilí de la porteria, Diogo Réma ha entrat en el lloc de Nikola Mitrevski, i ha ordenat atacs amb set jugadors, i doble pivot. El Porto ha pogut escurçar diferències fins al 27-32. Un gol d’Ariño de contraatac ha aturat la reacció local i el Barça, amb minuts de qualitat de Petar Cikusa com a central, ha tornat a prendre el control del partit fins al definitiu 30-38.