Handbol

Estrena de luxe al Palau

Handbol. El Barça obre les portes d’Europa al santuari culer per rebre el Magdeburg, el vigent campió i el seu botxí en les semifinals de Colònia

El Palau Blaugrana obre avui les portes per a l’estrena de la Champions amb un apassionant Barça-Magdeburg (20.45 h per Esport 3). El santuari culer ha de ser el millor aliat per trencar la ratxa contra el conjunt alemany, vigent campió europeu i que ha superat els blaugrana en els tres últims enfrontaments: les semifinals de Colònia (40-39 als penals) i les dues últimes finals de la Super Globe (33-28 el 2021 i 41-39 en la pròrroga el 2022).

Tot i tractar-se de la segona jornada de la fase de grups, el duel presenta molts al·licients. “És un partidàs, dels millors que es poden veure a la Champions. Juguem a casa i, sens dubte, volem fer-ho el millor possible”, remarcava ahir el tècnic Carlos Ortega abans de l’entrenament matinal. I hi afegia: “És un grandíssim equip, amb jugadors de molta qualitat. Han tingut lesions, però els reforços s’han adaptat molt bé al seu estil de joc. És un equip que té les idees molt clares, que fa un bon handbol, amb moltes accions d’un contra un i jugadors petits que a vegades costa de defensar.” El Magdeburg arribarà a Barcelona amb ganes de rescabalar-se després del seu debut fallit contra el Veszprém de Ludovic Fàbregas (28-33). Bennet Wiegert no podrà comptar per lesió amb Gisli Kristjansson, el seu principal director d’orquestra, tot i que disposa del també islandès Omar Ingi Magnusson i el central suec Felix Claar en plena forma. Entre tots dos van signar 21 gols contra el Lemgo (35-28) en la Bundesliga.

La carta Petar Cikusa

A diferència del Magdeburg, el Barça va tenir una estrena triomfal a Montpeller (25-30). El jove central de 17 anys Petar Cikusa va ser un dels protagonistes del debut i, atesos els problemes en aquesta posició en la plantilla blaugrana, amb Makuc lesionat de llarga durada, el bordilenc podria tenir continuïtat al Palau. “Si Petar està al nivell de Montpeller sovint, lògicament serà a la pista. Però tenim en Pol [Valera], que les últimes setmanes s’està entrenant a molt bon nivell. Va progressant i això és una molt bona notícia per a l’equip”, sentencia Ortega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)