Handbol

Djordje i Petar Cikusa fixen un nou rècord de precocitat en la selecció espanyola en l’últim mig segle

Els dos germans bessons de Bordils, amb només 17 anys, 10 mesos i 22 dies, debuten en la Golden League amb victòria contra els Països Baixos per 39-28

Els germans bessons de Bordils Djordje i Petar Cikusa, tots dos a les files del Barça, s’han convertit avui amb 17 anys, 10 mesos i 22 dies en els jugadors més joves a debutar amb la selecció espanyola absoluta des de fa més de mig segle. Aquesta nit la Federació Espanyola d’Handbol ha confirmat que Quico López Balcells, un pivot històric del Barça, havia jugat el 19 de novembre de 1966 amb la selecció espanyola a Bremen contra Alemanya, quan només tenia 17 anys i 4 mesos.

Els bordilencs, en tot cas, continuen cremant etapes i avui s’han estrenat en la primera jornada de la Golden League, a Bergen (Noruega), en què l’equip de Jordi Ribera ha superat els Països Baixos per 39-28. Els germans Cikusa, amb 8 gols (4 Djordje i 4 Petar), han tingut un paper destacat en la clara victòria hispana.

El primer dels dos germans a saltar a la pista ha estat Djordje, que s’ha estrenat als 23:11 de joc i ha marcat el 19-19 amb què s’ha arribat al descans. Petar s’ha estrenat a l’inici de la segona meitat i amb la verticalitat i la determinació que el caracteritza ha revolucionat el joc d’atac hispà. Ha deixat el seu segell i amb 4 assistències i 4 gols espectaculars ha impulsat l’equip espanyol fins al 30-25. El tècnic neerlandès ha demanat temps mort, però els de Jordi Ribera ja havien posat la directa i amb recuperació de pilotes i sortides al contraatac han sentenciat el duel. Djordje ha reaparegut en el tram final i ha sumat tres gols més al seu compte particular.

Els altres cinc jugadors catalans convocats per a la cita, Adrià Figueras (6 gols), Aleix Gómez (2), Ferran Solé (4), Dani Fernández (2) i Jan Gurri (1) també han disposat de minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)