Handbol

El sainet de la copa

Handbol. El Barça i el Fraikin Granollers s’enfrontaran en les semifinals d’un torneig que s’ha aguantat per un fil pel desacord entre la federació espanyola i l’Asobal

Els jugadors i el cos tècnic del Barça i el Fraikin BM Granollers, rivals en les semifinals de la copa d’Espanya –antiga copa Asobal–, van estar tot dijous pendents d’una fumata blanca entre l’Asobal i la Federació Espanyola d’Handbol. El desacord i el torcebraç entre l’associació de clubs i la federació per qüestions de patrocini i operadors televisius han tingut en suspens durant dies el torneig que s’ha de disputar aquest cap de setmana al Poliesportiu Artaleku d’Irun. Finalment, ahir al vespre va arribar l’acord.

En un breu comunicat, l’Asobal agraïa l’última posició de la federació i donava el vistiplau per jugar el torneig. “A pesar que no tenim constància escrita del detall de l’organització, confiem que, tal com ha anunciat el president federatiu de manera verbal als representats d’Asobal, s’han habilitat els mitjans oportuns perquè el torneig se celebri, la qual cosa suposa que es respecten els drets de patrocini i televisius d’Asobal, tal com s’havia demanat repetidament.” Segons algunes fonts, serà finalment LaLiga+, l’operador d’Asobal, l’ens que emeti en exclusiva la copa d’Espanya.

Entre comunicats i contracomunicats, i cartes obertes, la federació havia seguit el programa previst i, tal com havia anunciat a les onze del matí, va efectuar el sorteig del torneig, amb la mà innocent del president de la federació, Francisco Blázquez. Amb el Barça, líder de lliga en la primera volta, i el Bidasoa, segon i amfitrió, com a caps de sèrie, van quedar emparellats amb el Fraikin BM Granollers i el Logronyo-la Rioja, respectivament. Els amfitrions disputaran la primera semifinal dissabte (17 h) i tot seguit es jugarà el derbi català (19.30 h). La final es disputarà diumenge a les 21 hores.

Enmig de tot l’enrenou, el president del Logronyo, l’últim equip a obtenir el bitllet per a la copa, s’havia desmarcat al matí de la posició de l’Asobal i ja asseguraven que viatjarien a Irun per jugar la competició. “Nosaltres no vam participar en cap votació d’Asobal, a la qual pertanyem només per imperatiu legal. I no donem cap validesa al que votin dotze clubs, els no classificats, sobre una cosa que no els afecta. En aquest assumpte, la federació espanyola té la raó”, manifestava Ángel Rituerto en declaracions recollides pel diari Marca.

Més enllà de la resolució del conflicte, el mal per a la imatge de l’handbol espanyol ja està fet. Ahir tant el Barça com el Granollers havien convocat els mitjans per la prèvia de la competició, però ho van haver de suspendre en vista de la situació. Després de l’acord, van activar els seus plans de viatge i aquest matí posaran rumb cap a Irun amb autobús.

LA DADA

L’Asobal emet un comunicat a última hora en què dona llum verd a jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)