Handbol

Els clubs de l’Asobal es planten i no jugaran la copa d’Espanya

Ho han decidit en una assemblea en considerar que la federació espanyola no oferia garanties suficients per escrit que respectaria els drets adquirits dels patrocinadors i operador televisiu d’Asobal amb vista al torneig que s’havia de disputar aquest cap de setmana a Irun

Si no hi ha un canvi d’última hora, el Barça i el Frakin BM Granollers no jugaran la copa d’Espanya el cap de setmana a Irun. En un comunicat emès aquesta tarda, els clubs de la lliga Asobal han decidit no disputar el torneig que s’havia de celebrar a Irun el 16 i 17 de desembre en no existir garanties suficients per escrit per part de la Federació Espanyola d’Handbol (RFEBM) de respectar els drets adquirits dels patrocinadors i operador televisiu d’Asobal.

El contingut del comunicat és el següent: “Els integrants de l’elit de l’handbol masculí espanyol s’han vist forçats a prendre aquesta mesura, aprovada sense vots en contra a l’Assemblea General Extraordinària celebrada aquest dimarts a Madrid, després de situar-se la negociació entre les dues parts –iniciada fa un mes– en un incomprensible punt mort a uns dies de la disputa del torneig.

Asobal va traslladar setmanes enrere dues vegades el document que enumera els compromisos ja tancats per a l’organització de l’esdeveniment al president de la RFEBM, Francisco Blázquez, que va exigir una prèvia disculpa per escrit a Servando Revuelta, màxim responsable de la lliga Asobal, per fer-se càrrec de l’organització del seu torneig, com a pas previ a accedir a mantenir els acords televisius i publicitaris ja tancats en la seva condició d’organitzador.

Després de l’assemblea celebrada aquest dimarts passat, els clubs d’Asobal van tornar a traslladar un document amb els requisits comercials –en un format més sintetitzat– al màxim dirigent de l’ens federatiu, que es va comprometre a fer la gestió pertinent, donar una resposta i escenificar-la per escrit en un termini màxim que arribava a la fi avui dimecres 13 de desembre.

Davant la manca de resposta satisfactòria, els membres de l’Assemblea General Extraordinària, que han anteposat el bé del nostre esport a la necessitat de situar-se en primer pla com a organitzador del torneig, es veuen obligats a vetllar pels seus interessos i no formar part del torneig no inclòs al calendari oficial aprovat per l’Assemblea de la RFEBM a causa de l’impacte institucional de la situació. Asobal lamenta profundament la fotografia general arran de la no celebració de la copa Plenitude Asobal, aprovada per l’Assemblea General de la RFEBM celebrada el mes de juny passat.”

La versió de la federació espanyola

En un comunicat posterior, la Federació Espanyola d’Handbol ha expressat sorpresa davant el que qualifiquen com a mesures de pressió per part de l’Asobal.

“En primer lloc, segueixen [l’Asobal] sense acceptar un fet que ha de prevaler, i és que la Lliga Professional Asobal no té cap legitimitat per organitzar aquest torneig, tal com es recull a la Llei de l’Esport, i així se’ls va comunicar a la seu del Consell Superior d’Esports, pel mateix Secretari d’Estat per a l’Esport.

En segon lloc, la Lliga Professional Asobal s’atribueix la titularitat de la competició, fins al fet de vendre unilateralment els drets televisius a un operador televisiu, en aquest cas LaLiga, sent coneixedora que està exercint una acció per a la qual no està legitimada.

En tercer lloc, la Lliga Professional Asobal és conscients que des de la Reial Federació Espanyola d’Handbol hem fet tots els esforços possibles per no menyscabar els compromisos que havien adquirit amb els seus patrocinadors, amb l’objectiu de no fer malbé la imatge de l’handbol espanyol, així com empreses que col·laboren en el seu desenvolupament i promoció.

Fins i tot, en el pla televisiu, i per oferir una retransmissió de qualitat, com es fa en tots els esdeveniments de l’handbol espanyol organitzats per la R.F.E.BM., la Federació segueix esperant una resposta de la gestió que el president de la Lliga Professional Asobal es va comprometre a fer davant la LaLiga.

Tot i la falta de notícies, la R.F.E.BM. contracta amb el seu operador televisiu habitual per a la realització del torneig, Televisió Espanyola, que oferirà els partits a través del canal temàtic Teledeporte.

El grau de col·laboració per part de la R.F.E.BM. és màxim, com queda demostrat a les tres últimes edicions de la copa del rei , torneig de titularitat de la R.F.E.BM., compartint el senyal televisiu amb l’operador de la Lliga Professional Asobal, La Lliga, per no causar cap dany col·lateral amb el contracte que tenien signat, i que excedia, òbviament, de les seves competències .

Cal recordar també que, la Lliga Professional Asobal manca a la veritat quan afirma que el torneig “no està inclòs al calendari oficial aprovat per l’Assemblea de la RFEBM”. Precisament aquesta competició s’inclou, a petició de l’extinta Asobal, i al calendari oficial de l’handbol espanyol, canviant-se de denominació a petició de la Lliga Professional Asobal, que impedeix que la R.F.E.BM. utilitzi la seva marca, i per això la Comissió Delegada aprova que el torneig passi a denominar-se Copa d’Espanya.

Finalment, tal com s’ha comunicat aquest matí a la Lliga Professional Asobal, mitjançant una carta remesa al seu Vicepresident de la Lliga Professional, en relació amb la decisió de no participar a la Copa d’Espanya, la R.F.E.BM. recorda que la comunicació d’aquesta decisió “ha de ser adoptada individualment per cadascun dels clubs classificats per participar a la Copa d’Espanya”, per això la R.F.E.BM. no té per rebuda ni atorga cap validesa a la comunicació remesa, ja que ni la Lliga Professional Asobal, ni la seva Assemblea General, tenen facultat per pronunciar-se respecte d’aquesta competició, per la qual cosa únicament s’atorgarà credibilitat i efectivitat a la notificació que pugui produir-se per part de cadascun dels clubs amb equips classificats, i de la qual se’n prendrà bona nota als efectes pertinents.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)