Tennis

Monòleg de Paula Badosa contra Taylor Townsend en el retorn a Austràlia

Paula Badosa ha tornat avui a l’obert d’Austràlia després de l’absència de l’any passat per lesió amb un triomf convincent davant de la nord-americana Taylor Townsend (73a de la WTA) per 6-1 i 6-3 en tan sols 58 minuts en un partit en què no ha perdut mai el servei i en què ha rendibilitzat la potència dels seus cops. La catalana jugarà la segona eliminatòria contra la russa Anastasia Pavlyutxenkova (59a de la WTA).

Badosa, que en la darrera actualització del rànquing ha baixat fins al lloc 100 quan el 25 d’abril de 2022 va arribar a ser la número 2 del món, ha signat el seu primer trencament en el tercer joc del partit (2-1) i això li ha donat confiança. Ha repetit en el cinquè i el setè jocs i ha conservat el seu servei (6-1), un monòleg efímer de 24 minuts. La superioritat de Badosa s’ha seguit plasmant en el segon acte amb un break en el segon joc que ha ratificat amb el servei (3-0). Townsend ha guanyat per fi un servei (3-1), però Badosa ha replicat de seguida (4-1) i ha tancat el partit sense contemplacions (6-3), amb 8 aces i un 85% de punts guanyats amb el primer (22/26).

Triomf de Masarova

L’altra catalana en el quadre, Rebeka Masarova (91a de la WTA), ha arrencat amb força i s’ha plantat a la segona eliminatòria derrotant la bielorussa Aliaksandra Sasnovich (81a) per 6-3 i 6-4 amb molta solvència. La seva pròxima rival serà la ucraïnesa Lesia Tsurenko (28).

La nord-americana Coco Gauff (4), una de les favorites al títol, per la seva banda, s’ha desfet amb molta autoritat de l’eslovaca Anna Karolina Schmiedlova per 6-3 i 6-0. La vigent campiona de l’obert del Estats Units s’enfrontarà a la seva compatriota Caroline Dolehide.

Quadre masculí

En el quadre masculí s’ha produït una circumstància fins a cert punt similar quan, el rus Daniïl Medvédev (3), finalista el 2021 i el 2022, i el grec Stefanos Tsitsipas, finalista el 2023 i semifinalista el 2019, 2021 i 2022, han perdut per 5-7 el primer set contra els seus respectius rivals. Tots dos, però, han redreçat el rumb en el seu debut i han guanyat els seus partits. Medvédev ha superat al francès de 22 anys procedent de la prèvia Terence Atmane per 5-7, 6-2, 6-1, 1-0 i abandonament, mentre que Tsitsipas ha derrotat al belga de 24 anys Zizou Bergs per 5-7, 6-1, 6-1 i 6-3. El rival del rus en la segona eliminatòria serà el finlandès Emil Ruusuvuori, mentre que el grec se les heurà amb l’australià Jordan Thompson.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)