Waterpolo

Les credencials del Sabadell

Waterpolo. La participació en onze de les tretze últimes fase finals de la Champions evidencia la capacitat competitiva del grup de David Palma, que aspira a la setena corona

L’Astralpool CN Sabadell ja està immers de ple en el seu hàbitat usual, la setmana de la final a quatre de la Champions. Onze participacions en les tretze últimes fases finals de la màxima competició europea ho diuen tot sobre la capacitat competitiva i la persistència del grup que dirigeix David Palma. Des de principi de curs, l’equip sabadellenc té marcat en vermell aquest cap de setmana, en què ha de defensar el tron europeu i lluitar per alçar la seva setena corona. Aquest cop el rival de semifinals serà de casa, el CN Sant Andreu, i l’escenari també, dissabte (12 h) a la piscina de la Nova Escullera (CN Barcelona). En l’altra semifinal (14 h), l’Assolim CN Mataró pugnarà amb l’Olympiacòs per repetir una final íntegrament catalana, com el curs passat en una jornada memorable a la Finetwork Aquatics del CN Sabadell.

En la presentació de la final a quatre de dilluns, el tècnic del CN Sabadell, David Palma, assegurava que l’equip s’havia tret pressió amb el títol aconseguit el curs passat i ahir, en una jornada oberta als mitjans, remarcava que tenia confiança plena en les seves jugadores. “Sé que arribarà el moment i l’equip sabrà competir, tot i que després pots guanyar o perdre. Una de les coses que més m’han preocupat sempre és com competeix l’equip i en aquest sentit gràcies a les jugadores que tinc, i a la seva mentalitat, sé que no fallaran”, afirma. En aquest sentit, va incidir en la qualitat del seu equip: “La nostra plantilla és millor que la del Sant Andreu. Són un molt bon equip, però penso que nosaltres som més completes en totes les posicions. Ara, si no estem al 100% i ens quedem en el 80%, el Sant Andreu pot ser un equip molt perillós. En les finals, ha de sortir el millor de les jugadores.”

LA XIFRA

6
títols
del CN Sabadell: 2011, 2013, 2014, 2016, 2019 i 2023

Moviments a la vista

La setmana prèvia a la final a quatre de la Champions ha estat esquitxada per les informacions publicades pel diari esportiu Relevo, en què es vincula les jugadores neerlandeses de l’Assolim CN Mataró Simone van de Kraats i Laura Aarts al Sabadell a partir del curs vinent. Ahir s’hi va referir l’entrenador David Palma: “Ara no és el moment de parlar-ne perquè estem centrats en la Champions, però és veritat que hi hagut contactes i que hem parlat amb elles. Hem d’esperar una miqueta. Ja s’acabarà sabent.” En tot cas, el tècnic sabadellenc va confirmar la marxa de Sabrina van der Sloot, que va comunicar al club la seva voluntat de tornar als Països Baixos el curs vinent, sobretot per poder acabar la carrera universitària. Palma no amaga que pot ser l’última Champions d’algunes jugadores. “Són situacions complicades. Hi ha algunes jugadores de més de trenta anys, i hem d’anar pensant en la renovació. Hem de ser professionals i saber que son decisions que formen part del nostre esport”, conclou. De totes maneres, més enllà de la Champions encara quedarà la copa i la resolució de la lliga.

Experiència col·lectiva i individual

Com a equip, el bagatge del CN Sabadell i el CN Sant Andreu en la Champions és molt desigual. L’equip barceloní s’estrena en la fase final de la màxima competició continental, mentre que el sabadellenc, bregat en mil batalles, la jugarà per onzena vegada, més enllà d’haver alçat el títol sis cops. Entre les protagonistes d’aquests èxits, hi ha quatre jugadores que els han guanyat tots sis: Maica García, Laura Ester, Mati Ortíz i Judith Forca. El CN Sant Andreu no té cap títol europeu a les seves vitrines, però entre les integrants de la seva plantilla hi ha Marina Cordobés, que té tres Champions (2014, 2016 i 2019) de la seva anterior etapa a les files sabadellenques. També van alçar la copa europea en el seu pas pel Sabadell Gisel·la Farré (2019), i Nona Pérez i Elena Ruiz, protagonistes en la final del 2023. “Sí, l’any passat vaig ser campiona, però no cal que doni cap consell a les meves companyes. Totes saben ja el que han de fer, treballar i sobretot gaudir del partit”, comenta Elena Ruiz, l’ara canonera del Sant Andreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)