FEB

Bàsquet

Lliga femenina

La mestra Noemí Jordana

Lliga Femenina. Tan sols deu hores després d'haver disputat el seu últim partit a Salamanca, la base de l'Spar Citylift Girona inicia una nova faceta de mestratge a l'escola de Peralada

Dimarts, prop de les onze de la nit, la jugadora en actiu més veterana de la Lliga Femenina es va convertir en llegenda quan a Salamanca va posar punt final a 19 temporades en actiu i 576 partits en competicions FEB. Ahir al matí, deu hores més tard, Noemí Jordana passava la porta del CEIP Ramon Muntaner, on és la professora amb menys experiència. Era el seu segon dia de classe com a mestra substituta d'educació especial però, en la pràctica, era el primer dia de la nova vida d'una jugadora que abans de convertir-se en mestra de professió ja va impartir mestratge a les pistes.

Jordana, el president Llorenç Biargé –que només unes hores abans ja havia fet els 900 km entre Girona i Salamanca tot sol– i el directiu Cesc Riera es van alternar al volant tota la nit per ser a quarts de vuit del matí a Girona. Una matinada a la carretera en la qual Noemí Jordana va desprendre's dels atributs d'esportista professional per anar-se vestint de senyoreta Noe.

Ahir no va ser un dia rutinari a l'única escola de Peralada. Avisats, alumnat i famílies havien estat pendents de Teledeporte la nit de dimarts i la van rebre amb expectació. A Jordana també l'esperaven càmeres de televisió i fotògrafs. Amb el millor dels somriures, propi de qui afronta una nova etapa de la vida amb la mateixa il·lusió que li ha permès disfrutar de l'anterior, Noemí Jordana va aguantar estoicament un matí de son i cansament. Per ella el bàsquet ja és història, ahir també ja és passat i a poc a poc a l'escola Ramon Muntaner anirà trobant la normalitat d'una de tantes escoles de poble que s'ocupen de formar els catalans del futur. Benvinguda a classe.

Les jugadores foranes marxen i Coulibaly s'haurà d'operar

Amb la temporada esportiva acabada no es preveu cap més compromís per a les jugadores de l'Spar Citylift Girona i, de fet, les que provenen de fora de Catalunya o l'Estat espanyol ja han començat a marxar. Ify Ibekwe ni tan sols va tornar a Girona. Ha passat la nit a Barcelona i avui volarà cap als Estats Units per incorporar-se als entrenaments de les Sparks de Los Angeles. Haley Peters també ha de fer el mateix (torna a les Silver Stars de San Antonio). De fet, l'única que és segur que s'estarà uns dies més a Girona (fins dissabte) és Artemis Spanou, que té com a cita estiuenca l'europeu de la República Txeca (del 16 al 25 de juny).

Tampoc és clar si continuarà uns dies més a Girona Mima Coulibaly. La maliana s'ha d'operar del trencament del lligament col·lateral cubital del dit polze de la mà dreta, una lesió que arrossega des de fa alguns mesos i que l'obligava a jugar amb una protecció justament en la seva mà de tir. En principi la idea del club és que s'operi a Girona. Coulibaly, com totes les foranes a excepció de Peters –de qui el club ha sabut que jugarà la lliga francesa–, podria rebre una oferta de renovació per a la temporada vinent, però res d'això es posarà en marxa fins que el club no concreti aportacions econòmiques d'institucions i patrocinadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)