Llagostera

La porteria encara se'ls fa petita

El Llagostera, l'equip menys golejador de 2a A, amb set gols, continua tenint molts problemes a l'hora de marcar de jugada

Sergio León (2 gols) és l'únic atacant del Llagostera que ha vist porteria fins ara

En els dos últims partits, el Llagostera ha recuperat la solidesa defensiva de principi de temporada; ha deixat la porteria a zero contra el Tenerife (2-0) i l'Sporting (0-0), i ha sumat quatre punts molt necessaris per a les aspiracions de permanència de l'equip llagosterenc. En contrapartida, els blaugrana continuen força encallats amb el gol; són l'equip menys golejador de segona A, amb només set dianes a favor, una de les quals obra de Patric Gabarrón (Barça B) al Miniestadi (0-1). Especialment preocupant és l'estadística golejadora dels atacants del Llagostera, ja que d'aquests set gols totals només dos han estat marcats per un davanter, tots dos obra de Sergio León. Els migcampistes Pitu (2) i Jordi López (1), i el lateral Enric Pi (1) han estat els altres golejadors del Llagostera, que ja fa quatre jornades que no marca un gol de jugada (els dos últims de Pitu contra el Tenerife van ser de falta directa).

Molts no s'han estrenat

Passades catorze jornades de lliga, el conjunt del Gironès encara té set atacants que no s'han estrenat aquest curs: Juanjo Expósito, David Querol, Alberto Perea, Óscar Rico, Robert Simón, Jesús Imaz i Eloy Gila. Precisament, aquest últim va tenir una de les ocasions més clares en l'últim partit contra l'Sporting, però la seva rematada de cap a boca de canó va anar massa centrada i la va aturar el porter Cuéllar. Tot i així, el sabadellenc no perd l'esperança i està convençut que els gols no tardaran a arribar. “D'ocasions en tenim i només falta que la pilota entri. Dissabte en vam tenir tres o quatre de clares, una de meva, però no van entrar, i va ser una llàstima. El problema hi seria si no generéssim ocasions, i nosaltres en tenim, només les hem d'aprofitar”, explica Gila, que es mor de ganes de marcar el seu primer gol de la temporada: “El davanter viu del gol, però hem d'estar tranquils i no obsessionar-nos. Tinc ganes d'estrenar-me, però la línia a seguir és continuar treballant com fins ara, només és qüestió de temps que arribin els gols.”

Eloy Gila és l'atacant del Llagostera que més participació està tenint en aquest inici de curs, després d'haver jugat 1.016 minuts repartits en dotze partits (12 titularitats) i de perdre's només el debut en la lliga a Las Palmas (2-0) per sanció i el duel contra el Saragossa (0-1) per culpa d'unes molèsties físiques a l'abductor, encara amb Santi Castillejo com a tècnic. Pel que fa al minutatge dels jugadors ofensius del Llagostera, a Gila el segueixen Sergio León (700 minuts en 10 partits), Querol (565 en 13), Juanjo (446 en 7), Rico (416 en 7 partits), Perea (317 en 6), Imaz (314 en 7) i Simón (205 en 6).

Qui també té clar que a l'equip només li falta afinar un pèl la punteria per engreixar les xifres golejadores és Sergio León, que dissabte contra l'Sporting va estar a punt de donar la victòria al seu equip amb una rematada en el temps afegit que va aturar brillantment el porter Cuéllar. “A Gijón vam tenir mala sort en les ocasions que vam tenir, jo el primer amb aquell xut final que només una gran aturada del porter va evitar que entrés, però a aquest ritme els gols arribaran segur”, diu León, que ja fa tres partits que no és titular.

Moltes lesions a dalt

A la mala ratxa golejadora dels atacants del Llagostera tampoc hi estan ajudant les constants lesions que afecten la parcel·la ofensiva de l'equip des de principi de curs. Sense anar gaire lluny, en l'últim partit contra l'Sporting el cos tècnic llagosterenc no va poder disposar de tres jugadors d'atac que estaven lesionats, com són Juanjo, Robert Simón i Óscar Rico, als quals ara s'ha afegit Alberto Perea, que estarà entre quatre i cinc setmanes de baixa per culpa d'una ruptura fibril·lar al bíceps femoral que es va fer a Gijón.

Els atacants
Sergio León
2 gols
700 minuts en 10 partits (7 titular)
Juanjo Expósito
0 gols
446 minuts en 7 partits (5 titular)
David Querol
0 gols
565 minuts en 13 partits (5 titular)
Alberto Perea
0 gols
317 minuts en 6 partits (4 titular)
Óscar Rico
0 gols
416 minuts en 7 partits (5 titular)
Robert Simón
0 gols
205 minuts en 6 partits (1 titular)
Jesús Imaz
0 gols
314 minuts en 7 partits (4 titular)