Atletisme

Noces d'or a Sabadell

Atletisme. La 50a edició del campionat d'Espanya en pista coberta servirà per homenatjar quatre dels primers campions: Tomàs Barris, Manuel Ufer, Luis María Garriga i Ignacio Sola

L'atletisme català va haver d'esperar 43 anys perquè el campionat d'Espanya en pista coberta es tornés a disputar al Principat, del 1969, a Barcelona, al 2012, a Sabadell. Des d'aleshores, però, aquesta cita s'ha instal·lat a la flamant Pista Coberta de Catalunya, que aquest cap de setmana serà l'escenari de la competició per tercera vegada consecutiva, coincidint amb el 50è aniversari del campionat. “Aquesta trobada a Sabadell amb la federació catalana ja s'ha convertit en un clàssic. Quan un és aquí es respira que hi ha una gran tradició atlètica i això no s'improvisa”, va comentar Ramón Cid, secretari tècnic de la Federació Espanyola d'Atletisme, en l'acte de presentació.

Amb motiu del 50è aniversari del campionat, s'ha programat per la sessió de dissabte a la tarda –a les 20.45 h– un petit acte d'homenatge a quatre atletes que van guanyar un títol en la primera edició, disputada el 1965 a Madrid: els catalans Tomàs Barris (1.500 m) i Manuel Ufer (60 m tanques), l'aragonès Luis María Garriga (alçada) i el basc Ignacio Sola (perxa). Diumenge, la protagonista serà la sabadellenca Carme Valero, doble campiona mundial de cros, que rebrà un reconeixement (12 h) a la seva impressionant trajectòria esportiva.

Noms propis i duels

En l'acte de presentació, Ramón Cid va dividir els atractius del campionat en tres grans apartats: “Hi haurà alguns grans noms propis, com ara Ruth Beitia (alçada) i Kevin López (800 m); es podran viure duels interessants en algunes proves de mig fons i el pes, per exemple; i d'altres proves que destaquen per la seva densitat de participants, com ara la velocitat i les tanques.” De fet, la participació s'ha incrementat notablement respecte a l'última edició –de 380 atletes a uns 440–, repartits en una norantena de clubs. “Des del comitè tècnic es va valorar la possibilitat de fer més eliminatòries de velocitat i tanques, i així donar més gruix a la sessió de dissabte al matí”, va explicar el secretari tècnic.

L'última oportunitat per obtenir la mínima mundialista

El campionat d'Espanya serà l'última oportunitat per aconseguir la mínima de participació per al mundial en pista coberta de Sopot (Polònia), que de moment només han aconseguit cinc atletes de la federació espanyola: el català Adel Mechaal (1.500 m), l'andalús Kevin López (800 m), els aragonesos Toni Abadía (3.000 m) i Isabel Macías (1.500 m), i la cantàbrica Ruth Beitia (alçada). D'entre els que tenen possibilitats de guanyar-se el bitllet hi ha el lleidatà Jackson Quiñónez, que en els 60 m tanques ha acreditat 7.75 i s'ha quedat a una sola centèsima de la marca de participació (7.74). En el campionat hi haurà una notable presència local amb els atletes de la JA Sabadell Sergio Ruiz (60 m), Javier Jurado (800), Miquel Quesada (1.500) i Christian Montero (tanques), a més de Francisco Roldán (800), Montse Mas (1.500 m), Eloi Guimerà i Anna Pinero (perxa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)