Atletisme

Pascual i González aspiren a dues places de finalista

Atletisme. Les marxadores catalanes lluitaran per acabar entre les vuit primeres dels 20 km, en què les grans favorites tornaran a ser les especialistes russes

Si hi ha un valor fiable en l'atletisme català en els últims temps és la marxadora de Viladecans Beatriz Pascual (València TiM), que ha estat capaç d'acabar entre les deu primeres dels 20 km en tots els grans campionats des del 2008, ja sigui jocs olímpics, mundials o europeus, com és el cas d'avui a Zuric. Tant se val si durant el curs ha arrossegat molèsties al genoll que li han fet la guitza en la preparació, a l'hora de la veritat la deixeble de Josep Marín sempre compleix i evidencia la seva capacitat competitiva i experiència. Retirada la dama de bronze de la marxa catalana, Maria Vasco, l'altre representant del país serà la mataronina Raquel González (FC Barcelona), que va demostrar el seu salt de qualitat amb un meritori tretzè lloc en la copa del món de Taicang.

Pascual considera que les places de podi són un punt per sobre de les seves possibilitats i que, d'entrada, ja signaria el cinquè lloc que va assolir en l'europeu de Barcelona 2010. “M'agradaria tenir objectius més ambiciosos, però veient els resultats que s'estan donant i que no arribo en la plenitud d'altres campionats, penso que és el més realista”, sosté. Amb tot, la marxadora de Viladecans admet que en el mundial de Moscou estava en condicions similars i al final va acabar amb una òptima sisena posició. “A vegades t'emportes sorpreses i jo sóc molt lluitadora”, sentencia. Precisament, la constància i la capacitat de lluita són dues de les virtuts que Raquel González (Mataró, 1989) admira de la seva companya d'entrenament, com l'ambició de la retirada Maria Vasco; però la maresmenca està disposada a escriure la seva pròpia història en aquesta complicada especialitat. I un dels primers capítols aquesta graduada en comunicació els pot començar a redactar avui a la ciutat suïssa, on afrontarà el seu primer gran campionat amb l'objectiu d'accedir a una plaça de finalista.

Tot i la retirada de Kaniskina i la suspensió per dopatge de Laixmanova, les marxadores russes tornaran a ser les principals favorites després de la seva actuació en la copa del món, amb Kirdiapkina (1a), Alembekova (3a) i Sokolova (4a).

Activitat al Letzigrund

Mentre les marxadores catalanes lluitaran pels seus somnis (9:10h) pel centre de Zuric, l'activitat s'iniciarà a l'estadi de Letzigrund amb la participació d'Igor Bítxkov i Dídac Salas en el concurs de perxa (10:15h) i del velocista Sergio Ruiz en els 200 m (11:25h).

López toca el cim a Zuric

Amb discreció i sense fer soroll, el jove murcià Miguel Ángel López ja s'ha convertit als 25 anys en un valor molt sòlid de l'atletisme espanyol. Després del cinquè lloc en els Jocs de Londres i del tercer en el mundial de Moscou, López va pujar fins al graó més alt del podi de l'europeu en una gran exhibició de control pel centre de Zuric (1h19:44). El murcià va fer l'atac final en l'últim quilòmetre i va precedir els russos Ivanov i Strelkov.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)