Atletisme

Atletisme

La beca americana

Marina Guerrero marxa dos anys a la Universitat d'Abilene (Texas)

La banyolina segueix els passos de Harry Sagel i Anna Quílez

“El primer anyserà de transició. Els resultats es comencen a veure a partir del segon”, diu Marina

Marina Guerrero (19 anys) ha marxat aquest matí als Estats Units, amb una beca de dos anys, a la Universitat d'Abilenea (Texas), que li cobreix la universitat, l'equipament esportiu, l'entrenament i l'allotjament. “Al gener en vaig tenir moltes ganes, d'anar-hi. Ara hi ha nervis perquè ja marxo, però hi vaig amb moltes ganes”, va dir ahir, encara a Banyoles. I encara hauria pogut ser de quatre anys, la beca, si no fos perquè a la Universitat de Girona Guerrero hi ha fet els dos primers anys de biotecnologia. “Les beques que donen són de quatre anys. però jo només n'hi estaré dos perquè et cobreixen els anys a la universitat i, com que jo ja n'he fet dos aquí, acabaré la carrera allà”, va explicar.

La via gironina

El cas de Marina Guerrero no és el primer d'un jove talent de l'atletisme gironí que emprèn l'aventura americana. De fet, serà el tercer estiu seguit que passa, després de Harry Sagel (GEiEG) i Anna Quílez (Lloret la Selva). Dos antecedents que van mostrar el camí a la banyolina, tal com ella mateixa reconeix. “Ja tenia referències d'altres atletes que hi havien anat, com Harry Sagel o Anna Quílez. Em vaig posar en contacte amb ells i em van explicar com ho havien fet. I em vaig espavilar: a la pàgina web de les universitats que m'interessaven vaig anar buscant el correu dels entrenadors i els vaig enviar cartes de presentació. Els explicava què estudiava, les meves notes, els temps que tenia de cada prova... I vaig rebre diverses respostes. Després ja em vaig posar en contacte amb l'entrenador”, va dir. I hi va afegir, sobre els seus mèrits: “Crec que miren més les marques. Però en el meu cas els estudis també m'han ajudat. Una part de la beca la tinc, també, per les notes de l'universitat.”

El canvi

“En principi serà temporada de cros i pista coberta i, si a l'aire lliure puc millorar les marques, millor. Serà un any de transició, el primer. Costa adaptar-se a un canvi d'entrenador, i, normalment, el primer any et mantens en les marques i els resultats es comencen a veure a partir del segon”, va argumentar la campiona de Catalunya dels 1.500 metres en categoria promesa, que vol gaudir de l'experiència i, quan torni, valorar en quin estat ho fa, ja en la categoria absoluta: “L'atletisme el faig perquè m'agrada molt. Ara estic estudiant i ho puc compaginar, però després ja ho veurem. A mi m'agradaria continuar i ho faré tot el temps que pugui. però dedicar-m'hi al cent per cent no entra en els meus plans”.

.

Sense Esther
Marina té quatre anys menys que la seva germana, Esther Guerrero. La subcampiona estatal dels 1.500 metres, a més de ser la seva companya en el FC Barcelona, l'entrenava, per la seva condició de cap de la secció d'atletisme del CN Banyoles: “Fa 2 anys que m'entrena, és l'entrenadora del club i ella ja sabia com entrenava. És diferent, ella em coneixia molt, hem estat tota la vida entrenant juntes”, va dir la germana petita, abans de marxar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)