Atletisme

Cara i creu per als catalans

Els catalans. Guerrero, tot i l'eliminació dels 800 m, va córrer amb molt de coratge i va acreditar la seva tercera millor marca de sempre

Després de tres dies sense participació catalana, la sessió matinal de la cinquena jornada del mundial va tenir fins a tres representants del FC Barcelona, tots tres debutants: Ilias Fifa (5.000 m), Esther Guerrero (800 m) i Laura Redondo (martell), per ordre d'aparició. Cap dels tres es va guanyar el dret de continuar en competició, tot i fer-ho amb sensacions diferents.

A priori, qui tenia més possibilitats de progressar en el campionat era el fondista d'origen marroquí (1989), que tot just al mes de juny va adquirir la nacionalitat espanyola per carta de naturalesa després d'haver arribat a Catalunya amb només setze anys en els baixos d'un camió. Els 13:05.61 acreditats en la Golden Gala de Roma, que el van catapultar fins al novè lloc del rànquing mundial de l'any, havien fet concebre esperances que el blaugrana pogués accedir a la final. A l'hora de la veritat, però, a Fifa el va vèncer la pressió en la seva primera gran competició internacional. Va aguantar en el grup capdavanter, però en les dues últimes voltes va quedar despenjat i va arribar en tretzè lloc de la segona sèrie, amb un temps de 13:28.29 (es va passar amb 13:23.51). El corredor establert a Santa Coloma de Gramenet va dir que se sentia una mica “trist” per l'eliminació, però va admetre que li servirà d'experiència: “Ahir no vaig poder dormir bé perquè era el primer mundial, però el més important, en la cursa, és que no vaig tenir por.” I hi va afegir: “Anem a poc a poc i a veure si l'any que ve puc córrer la final dels Jocs.”

Més bon paper va fer la banyolina Esther Guerrero, que havia accedit al mundial repescada per temps i que a Pequín va acreditar la seva tercera millor marca de sempre (2:02.64), insuficient per accedir a les semifinals dels 800 m. “Fins als últims 150 metres he estat allà, fins que han canviat, però em quedo amb un bon gust”, va explicar la migfondista blaugrana, coratjosa com sempre. Menys satisfeta es va mostrar la seva companya de club, Laura Redondo, que va estar lluny de les seves marques (63,86 m) i no va poder passar de la 29a posició de 31 participants en la qualificació de martell. “Feia bé els dos primers girs, però en els dos següents m'embolicava, però me'n vaig amb la lliçó apresa. Haig d'estar més tranquil·la, més concentrada a fer-ho com sé. És el primer mundial i he pagat la novetat”, va reconèixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)