Atletisme

Atletisme

Europeu d'Amsterdam

Esther Guerrero es queda a tocar de la final dels 800 m

Atletisme. La banyolina va tenir una bona actuació i va ser la primera que no va passar. La càntabra Ruth Beitia va guanyar la medalla d'or de l'alçada en el campionat d'Europa

Esther Guerrero va quedar a les portes de classificar-se per a la final dels 800 metres del campionat d'Europa. La banyolina va tenir una bona actuació, sempre va estar en la cursa però al final no va poder seguir les primeres i va ser la cinquena de la seva semifinal amb 2:01.62 i no va poder entrar en la final per llocs. La seva semifinal va ser la més ràpida de les tres i les dues atletes que la van precedir van passar per temps, i ella va aconseguir el millor registre de les que no es van classificar. El barceloní Marc Alcalà i el tortosí Llorenç Sales no van ser encertats en els 1.500 metres i tampoc no van poder accedir a la final. Alcalà va sortir al davant i va estar en els primers llocs, però en l'última volta va quedar tancat i no es va poder refer, i va acabar sisè (3:43.43) de la segona semifinal i lluny de la classificació per llocs i per temps. Sales mai va estar en cursa, es va despenjar molt aviat i va ser el dotzè de la tercera semifinal (3:51.49). Estela Garcia no va passar a la semifinals dels 100 metres. La vilanovina va ser cinquena en la tercera sèrie (11.64) després de fer una sortida dolenta i no poder remuntar fins a la quarta plaça que classificava per llocs. En la jornada d'avui hi haurà dos catalans en finals: Berta Castells disputarà la de martell i Abdelaziz Merzougui la dels 3.000 metres obstacles. Gerard Porras serà en les eliminatòries dels 110 metres tanques.

Tercer títol consecutiu

La delegació espanyola va aconseguir la primera medalla, i a més d'or, gràcies a la càntabra Ruth Beitia, que va guanyar l'alçada per tercer cop consecutiu. Va saltar al primer intent els 1,98 i les dues rivals que quedaven no van poder. Beitia va aconseguir aquesta medalla d'or a la mateixa pista on fa quinze any va guanyar el seu primer títol, l'europeu sub-23. En els 100 metres masculins Bruno Hortelano, nascut a Austràlia de pares espanyols, va ser el primer representant d'Espanya a classificar-se per a una final en la prova reina de la velocitat. La seva actuació va ser brillant i va aconseguir la quarta posició (10.12). El títol va ser per a l'incombustible holandès de 32 anys Churandy Martina, amb 10.07.

En noies les alemanyes van guanyar dues medalles d'or i van fer dues millors marques europees de l'any. L'actual campiona mundial, Christina Schwanitz, va guanyar el pes amb 20,17 i la subcampiona del món, Cindy Roleder, els 100 metres tanques amb 12.63. La llargada masculina també va tenir un campió destacat, el britànic Greg Rutherford, campió olímpic mundial i europeu, que va revalidar el títol amb 8.25.

SENSE ENCERT

Alcalà i Sales no va tenir una bona actuació i van quedar lluny de classificar-se per a la final dels 1.500