Barça

El referent rival

Jorge Molina

Hora de tornar a disfrutar

Jorge Molina va deixar el Betis fa dos estius per gaudir de més protagonisme i el va trobar al Getafe, on va ser el màxim golejador el curs passat (22 dianes) i va celebrar, als 35 anys, el seu tercer ascens a la màxima categoria

Quan fa dos estius, i als 34 anys, Jorge Molina va abandonar el Betis després de sis temporades, per trobar al Getafe i a segona divisió A el protagonisme que havia perdut en el seu últim curs al Benito Villamarín –no va arribar als 1.000 minuts disputats i tan sols va marcar un gol en tot el campionat– la lògica convidava a pensar que començava el seu declivi. El davanter d’Alcoi, però, es va tornar a reivindicar i amb 22 gols va ser un dels jugadors més decisius, sinó el que més, en la gran temporada del conjunt madrileny, on va celebrar, a més, el seu tercer ascens a la màxima categoria. Els dos altres els havia aconseguit amb el Betis, el 2011 i el 2015. I tant a segona A com a primera sempre ha deixat empremta amb els seus gols en menor o major mesura. 90 dianes acumula al llarg de la seva carrera a la categoria de plata i 29 a primera, en les quatre temporades que hi ha jugat. Cinc ja, comptant-hi l’actual, en què ha estat titular en les tres jornades disputades. De moment, encara no ha vist porteria però sí que va fer una assistència que va ajudar a sumar els tres punts al camp del Leganés i continua tenint tota la confiança del tècnic, Pepe Bordalás, amb qui ja havia coincidit a l’Elx la temporada 2009/10 a segona A (26 gols) i s’hi va retrobar el curs passat, ja a Getafe.

Conscient del que costa sempre tornar a l’elit, no és estrany que a pocs dies de començar aquesta temporada Jorge Molina deixés clar que enguany “toca disfrutar d’aquest premi de primera, després d’un any molt complicat”. I és que tot i l’ascens, el conjunt madrileny no va començar gens bé el curs del seu retorn a segona A després de dotze temporades seguides a primera, arribant a ocupar places de descens, cosa que va propiciar un relleu a la banqueta, amb la destitució de Juan Eduardo Esnáider i l’arribada de Bordalás, que va portar els madrilenys cap a una escalada imparable, acabant la lliga tercera i imposant-se en el play off d’ascens a l’Osca i al Tenerife. Per al tècnic alacantí de 53 anys, i amb una àmplia trajectòria, l’ascens –repetia després de fer-ho l’any anterior amb l’Alavés– per fi va representar el premi de poder entrenar a primera divisió, cosa que mai ho havia fet. Liderats per Bordalás a la banqueta, Jorge Molina representa un davanter ideal per als plans del tècnic alacantí, gràcies al seu bon joc d’esquenes. Enguany ha estrenat capitania, i això que tan sols fa poc més d’un any que vesteix com a azulón. Ja ha deixat clar que el seu objectiu és complir els dos anys que li queden de contracte. Si ho fa, com a mínim jugaria fins als 37 anys.

Ja sap què és marcar al Barça

Jorge Molina ja sap què és marcar al Barça. Quan encara no havia ni debutat a primera i jugava amb el Betis a segona A, es va enfrontar al conjunt blaugrana als quarts de final de copa, i tot i el 5-0 de l’anada al Camp Nou, va ser capaç de posar l’ai al cor als de Guardiola, fent dues dianes en la tornada quan no s’havien ni disputat deu minuts. No va servir perquè els bètics passessin l’eliminatòria però sí per trencar la ratxa de 28 partits invicte del Barça. Tres temporades després, ja en un duel de lliga, i també al Villamarín, el d’Alcoi va fer en el temps afegit el gol de l’honor per al Betis, que va golejar (1-4) en la seva visita a la capital andalusa.

119
Gols
acumula Jorge Molina entre segona divisió A (90) i primera (29) en nou temporades.
13
Gols
va fer en la lliga 2012/13, la seva millor a primera, a nivell golejador. Era la tercera de les sis temporades al Betis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)