Barça

Reportatge

Sense límit de quilòmetres

La setena edició de la competició bat rècords de participació, amb nens vinguts dels cinc continents i noves escoles, com la de Brisbane, a més de 17.000 quilòmetres de Barcelona

Des d’ahir fins dijous més de 1.900 nens i nenes d’entre 6 i 14 anys procedents de 45 FCBescoles i FCBCamps d’arreu del món es concentren a Barcelona per disputar el torneig internacional FCBEscola, que en la seva setena edició bat rècords tant pel que fa a la xifra de participants –vora 400 més respecte a l’any passat– com al nombre de partits programats (592). De fet, per primera vegada hi ha jugadors procedents dels cinc continents, una dada prou significativa de la globalitat que té el Barça. Per aquells qui hi participen, el torneig significa una experiència única, que comença ja amb la preparació del llarg viatge fins a Barcelona. És el cas de la FCBEscola de Brisbane (Austràlia), a més de 17.000 quilòmetres de la capital catalana. “Van fer escala a Dubai, on es van trobar amb les escoles de Sydney, Fukuoka i Singapur, i després ja van volar cap a Barcelona i en total van ser cap a 26 hores”, explica Taher Mortezaie, director tècnic de l’escola de Brisbane. Es tracta d’una de les escoles que s’estrenen en el torneig, perqupe es va inaugurar el juliol passat. Ara ja hi ha aproximadament 160 infants –una quarantena, amb els seus respectius entrenadors, són els que s’han desplaçat fins a Barcelona– que s’entrenen seguint la metodologia del Barça. “El nostre projecte és desenvolupar jugadors, així com també entrenadors, seguint l’estil de joc del Barça”, explica Taher, nascut a l’Iran, però que a 8 anys va anara viure amb la seva família a Suècia. A 23 anys la seva passió pel futbol el va portar a traslladar-se al Brasil per ser jugador professional –va arribar a jugar a la segona divisió brasilera–, i més tard va fixar la residència a Barcelona, on va formar-se com a entrenador. Austràlia, i Brisbane en particular, és la seva darrera escala, un cop integrat a l’estructura de la FCBEscola. Però com es viu el barcelonisme als antípodes de Barcelona? “Quan vaig arribar em va sorprendre molt el gran coneixement que hi havia de la marca Barça i de l’estil de joc que la defineix”, explica Taher, que es mostra molt satisfet per l’acolliment que ha tingut la FCBEscola de Brisbane en els seus primers mesos de funcionament: “Ens estem guanyant una bona reputació per la nostra concepció dels entrenaments i del joc.” En aquest sentit, destaca el paper que han fet recentment contra equips de base del sol club de futbol professional que hi ha a Brisbane: “Vam perdre 3-2, però vam competir i ho vam fer amb el nostre estil.”

Les paraules de Taher es reforcen quan s’explica el cas de la Kayla, una noia que cada quinze dies fa els més de 4.000 km que separen Perth de Brisbane per entrenar-se a l’escola blaugrana. “El seu somni seria jugar algun dia en l’equip femení del Barça. El club està promocionant el futbol femení i per a nosaltres també és important”, destaca.

Són nombrosos els nens de la FCBEscola de Brisbane presents en el torneig internacional que fins ara no havien sortit mai d’Austràlia. Per a tots ells, així com per a la resta de participants vinguts d’arreu del planeta, es tracta d’una gran experiència, que els permet de trepitjar llocs tan emblemàtics com el Camp Nou, escenari ahir per primer cop de la inauguració del torneig. Les finals de les quatre categories d’edat és disputaran dijous en un altre recinte d’entitat, el Miniestadi. Fins llavors, però, l’activitat de partits serà frenètica en els tres recintes destinats a la fase de grups: La ciutat esportiva, els camps annexos al Miniestadi i el centre esportiu Arístides Maillol. “Per als nens es tracta d’una experiència increïble i és important veure que formem part de la família del Barça tot i que som a més de 17.000 quilòmetres”, conclou Taher.

45
FCBEscoles i FCBCamps
procedents de 22 Estats participen en la 7a edició del torneig.
592
partits
es desenvoluparan al llarg del torneig en quatre categories d’entre 6 i 14 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)