Millor en les segones parts

Tres remuntades. El Barça ha hagut de capgirar el resultat en la meitat dels partits i dels 20 gols marcats, 15 han arribat després del descans

El Barça de la segona temporada d’Ernesto Valverde a la banqueta, pel que s’ha vist en els sis partits disputats entre supercopa d’Espanya, lliga i Champions, funciona millor en les segones parts. Com a mínim, és quan recull la majoria de fruits. I és que dels 20 gols que han marcat ja els blaugrana en aquest inici de curs, tres quartes parts (15) han arribat després del descans i set d’aquests, en l’últim quart d’hora de partit. A més a més, els únics quatre gols que ha encaixat Ter Stegen en aquests sis partits han estat en els primers 45 minuts. Tot plegat, alhora, ha obligat el Barça a protagonitzar ja tres remuntades. Són gairebé tantes com les que va fer l’equip blaugrana la temporada passada (quatre). Podria igualar-les diumenge si, com va passar en la seva visita al Camp Nou el curs passat, el Girona també marca primer.

Per guanyar el primer títol del curs, a Tànger, el Barça ja va haver de remuntar el gol inicial del Sevilla, que va arribar abans dels deu primers minuts. Piqué poc abans del descans i Dembélé en l’últim quart d’hora van capgirar, però, el resultat. Contra l’Alavés en la primera jornada no va fer falta patir tant, però gairebé, ja que a mitja hora del final el resultat era encara d’empat sense gols. Ja amb Coutinho al camp, un canvi que també havia fet Valverde al Marroc, on també havia entrat Rakitic, van arribar els gols, dos de Messi i un precisament del migcampista brasiler. Una setmana després, a Valladolid, també va fer falta arribar als segons 45 minuts per enllestir el triomf, gràcies a un únic gol de Dembélé. Fins i tot contra l’Osca, i tot i la golejada final, les coses no es van acabar de decidir fins a la segona part. I és que Cucho Hernández havia fet avançar els aragonesos després de tres minuts de partit i en arribar al descans el Barça només guanyava per 3-2. Després de la represa, això sí, van arribar cinc gols més.

En el retorn a la lliga després de l’aturada de seleccions, el Barça va remuntar per tercer cop un partit aquesta temporada, a Anoeta, on Aritz Elustondo va fer avançar el conjunt donostiarra quan encara no s’havia arribat al primer quart d’hora. Després de passar pels vestidors, i en tres minuts d’or, Luis Suárez i Dembélé van canviar les coses, en un altre partit en què de nou Valverde va recórrer a l’entrada d’algunes peces clau, com Busquets i Coutinho, per sumar els tres punts. Més fàcil va ser el triomf en l’últim duel, contra el PSV, tot i que no es va acabar de sentenciar fins al tram final. Dembélé va marcar just abans d’arribar al quart d’hora final i després Messi va fer dos gols més que, sumats al de la primera part, representaven el seu primer hat-trick de la temporada.

CANVIS OBLIGATS

SUPERCOPA D’ESPANYA Sevilla - Barça 1-2
Sarabia (9’) / Piqué (42’) i Dembélé (78’)
LLIGA Barça - Alavés 3-0
Messi (64’ i 90’) i Coutinho (83’)
LLIGA Valladolid - Barça 0-1
Dembélé (57’)
LLIGA Barça - Osca 8-2
Messi (16’ i 61’), Pulido p.p. (24’), Suárez (39’ i 90’), Dembélé (48’), Rakitic (52’) i Alba (81’) / Cucho (3’) i Gallar (42’)
LLIGA R. Sociedad - Barça 1-2
Aritz (12’) / Suárez (63’) i Dembélé (66’)
CHAMPIONS Barça - PSV 4-0
Messi (31’, 77’ i 87’) i Dembélé (74’)

GOLS EN CONTRA

Valverde ha hagut de recórrer ja més d’un cop a algunes peces clau que eren a la banqueta
Les 4 dianes que ha rebut Ter Stegen han estat totes també en els primers 45 minuts