Barça

El protagonista

Leo Messi

El primer a fora, insuficient

Que el gran objectiu de la temporada sigui la Champions no significa que el Barça no vulgui aquesta lliga. Per pensar en gran a Europa es necessita estar bé en la competició estatal, el campionat de la regularitat i el que marca les capacitats d’un equip al llarg de l’any. El blaugrana, a més a més, mai ha estat un conjunt amb la capacitat per connectar-se en una competició i desconnectar-se en una altra. Ho sap Valverde i també ho sap Leo Messi. De fet, aquest va ser el discurs de l’argentí just després de l’empat contra l’Athletic al Camp Nou i en el partit contra el Tottenham a Wembley.

Messi, el capità, va voler deixar molt clar que les ensopegades en la lliga res tenien a veure amb una possible relaxació pensant en el somni de recuperar el ceptre europeu, que no es guanya des del 2015. La derrota del Madrid contra l’Alavés brindava l’ocasió perfecta al Barça per tornar a obrir forat amb els blancs, malgrat que la visita a Mestalla sempre és difícil, i més per als blaugrana. València sempre ha estat territori hostil.

L’inici de partit feia presagiar el pitjor perquè en els deu primers minuts el Barça semblava estabornit. Fins que Messi va posar les coses a lloc amb el seu primer gol fora de casa aquesta temporada en la lliga. L’argentí havia quedat sec contra el Valladolid, la Real Sociedad i el Leganés però a Mestalla no va fallar. I el seu gol, al marge de significar l’empat, va canviar el signe del partit. A partir d’aquell moment, els de Valverde van tenir el domini del joc. El gol va ser fantàstic. Un xut ajustat a la base del pal després d’una deixada de cara de Luis Suárez a la frontal. El 57è des de fora de l’àrea en les últimes deu temporades.

És el sisè que marca en la lliga i es manté ben a prop dels màxims golejadors del campionat, que en aquests moments són Stuani, del Girona, que ha fet vuit gols, i André Silva, del Sevilla, amb set. L’últim gol que havia fet fora de casa havia estat a Riazor el 29 d’abril passat. Abans de marcar havia assistit Luis Suárez en una jugada en què l’uruguaià va demanar penal de Gaya però que, després de la revisió del VAR, l’àrbitre no el va concedir. Li van faltar socis a Leo en aquest primer temps perquè Suárez continua sense estar fi i Coutinho, en aquesta posició de migcampista i davanter, va ser massa irregular, sense fer bé cap de les tasques reclamades.

En la segona meitat Messi va tenir una ocasió molt bona per fer el segon en el minut 54, després d’una bona combinació amb Jordi Alba, però el xut, amb poc angle, el va aturar Neto, i en el 79 també va tornar a provar-ho però la seva rematada amb la dreta va anar al lateral de la xarxa. També amb aquesta cama ho va intentar a les acaballes del partit, però el xut va sortir molt fluix. Messi, ahir va estar massa sol a Mestalla.

94
intervencions
2
passades de mèrit bones
2
pilotes recuperades
7
pilotes perdudes
1
faltes comeses
0
faltes rebudes
6
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)