Barça

“És definitiu, no volem cap excés de confiança”

Valverde. El tècnic del Barça recorda que ja van patir en el partit d’anada contra la Cultural i desvela que molt probablement Luis Suárez ja podrà reaparèixer en el derbi contra l’Espanyol

Ernesto Valverde no les acaba de tenir totes amb el partit d’avui contra la Cultural Leonesa. Prudència extrema, la del tècnic blaugrana, que no vol la més mínima relaxació en una eliminatòria que el Barça gairebé té coll avall, però que no està sentenciada. A Lleó l’equip va patir durant alguna fase del partit i això és un bon avís. “Allà ens va costar. Són partits en què ells no tenen res a perdre. Allà ja va ser dur. Van jugar amb intensitat i hem de donar una resposta a això. Es replegaven bé i sortien amb perill al contraatac. És un partit definitiu, no ens podem equivocar i no volem cap excés de confiança”, va advertir.

Valverde va explicar que encara no té clar amb quin onze sortirà, perquè està pendent de l’estat d’alguns jugadors, com és el cas de Samper i Cillessen, però sí que va assegurar que hi hauria canvis. Un dels que segurament sortiran des de l’inici és Carles Aleñá, ja membre de ple dret del primer equip. “Aleñá s’ha guanyat aquest pas des de fa temps. La idea era que estigués inscrit a partir de gener. Ho hem avançat per la lesió de Rafinha. Esperem que el seu rendiment sigui com el de l’altre dia i que sigui important.” Elogis també per a Lenglet, que s’està convertint en un jugador imprescindible per al tècnic. “Clément és un jugador absolutament fiable en tots els sentits. Molt professional. Ràpidament es va adaptar a l’equip. És fonamental per a nosaltres, perquè ha assumit uns minuts que a vegades has de repartir entre tres jugadors, per les lesions de Thomas i Samu”, va assenyalar.

Valverde, que es va mostrar convençut que l’Athletic revertirà la seva mala situació, va passar de puntetes sobre l’adjudicació de la Pilota d’Or i el fet que Messi només hagi quedat en la cinquena posició. “No entraré a valorar les incongruències d’un premi. És un absurd, perquè Messi és el millor. Però felicitem Modric, és un gran jugador.” Pel que fa a la situació global de l’equip, va admetre que poden jugar millor i va citar tres partits d’aquest curs com els grans referents. “Hem fet grans partits aquesta temporada, i per això sabem que tenim marge de millora. Contra el Madrid, l’Inter i el Tottenham, l’equip va estar sublim i ens hem de fixar en això.” Això sí, considera que aquest curs “la lliga està difícil”, perquè “costa molt guanyar fora de casa” i que, per fer-ho, cal ser “regulars i contundents” i ells no ho havien estat. Valverde, que no té el més mínim dubte que l’afició demà respondrà en la Diada del Soci Solidari, no creu que el partit d’avui contra la Cultural Leonesa sigui un examen només per als menys habituals, sinó que ho és per a tots els que surtin al camp, també per a ell.

Optimista amb Suárez

Quan li van preguntar si era optimista amb la possibilitat de disposar de Luis Suárez en el partit contra l’Espanyol, va respondre afirmativament. Més pessimista va ser, en canvi, respecte a Sergi Roberto. “En el seu cas, no em puc aventurar a dir res.”

LES FRASES

No entraré a valorar les incongruències d’un premi. És un absurd, perquè Messi és el millor. Però felicitem Modric
Sabem que tenim marge de millora. Contra el Madrid, l’Inter i el Tottenham, l’equip va estar sublim i ens hem de fixar en això

La carta que li va enviar Núñez

Ernesto Valverde va voler començar la seva roda de premsa dedicant un record a Josep Lluís Núñez, traspassat dilluns. “Vull tenir un record per a Josep Lluís Núñez, un dels presidents més importants de la història, i el més longeu. Per tot el que ha donat al club. Vaig arribar aquí amb ell de president.” El tècnic blaugrana va explicar que l’any passat Núñez va tenir un detall amb ell. “Em va enviar una carta en què em felicitava pels títols de lliga i de copa. Em va dir que quan em va fitxar no s’imaginava que també estava fitxant un futur entrenador. Esperem poder-li dedicar el triomf demà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)