Barça

Emotiu adeu a Núñez

Aficionats culers i personalitats del món de l’esport mostren les seves condolences en memòria de l’expresident

Avui, a un quart d’onze del matí, tindrà lloc la cerimònia fúnebre a l’església de la Mare de Déu de la Bonanova

La cerimònia de comiat de Josep Lluís Núñez tindrà lloc avui, a un quart d’onze del matí, a l’església de la Mare de Déu de la Bonanova. Ahir, però, ja van ser moltes les persones que van voler acomiadar-se i retre el seu sentit condol envers la figura de l’expresident. Moltes personalitats del món del futbol i també d’altres esferes de la societat, i amics de la família, van mostrar les seves condolences a la sala de vetlla número u del tanatori de Sant Gervasi. Allà hi van assistir, entre d’altres, el president Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident Jordi Cardoner i la dona de Sandro Rosell, Marta Pineda. Visiblement emocionat es va poder veure Valero Rivera. També van presentar els seus respectes a la família homes com el delegat del primer equip Carles Naval, l’exvicepresident Joan Castells, l’exfutbolista el Lobo Carrasco o l’exentrenador del Madrid John Benjamin Toshack. Naturalment hi va ser present també la mà dreta de Núñez durant molts anys, un Joan Gaspart que va atendre els mitjans de comunicació després d’abandonar la capella ardent: “Núñez és irrepetible. No hi haurà cap altra persona com ell al capdavant del Barça. Els culers no saben ni la meitat del que va arribar a fer. Si no hagués estat per ell, el Barça avui seria propietat d’un xinès o un àrab.” “Cal superar la divisió entre nuñistes i cruyffistes. Núñez i Johan s’hauran retrobat allà dalt i segur que s’han fet una abraçada. Almenys jo penso així sincerament.”

L’altre punt neuràlgic del dia va ser el Camp Nou. Allà el club ha habilitat un espai memorial a tribuna, que encara estarà obert avui fins a les dues del migdia. El degoteig d’aficionats i de personalitats que van arribar-se a l’estadi va ser una constant durant tot el dia. Des de Bernd Schuster a Artur Mas. El primer equip de futbol, amb Ernesto Valverde i Leo Messi al capdavant, van anar-hi pocs minuts abans de les cinc de la tarda. La plantilla va fer un respectuós minut de silenci davant la imatge de l’expresident. També hi van anar la secció d’hoquei sobre patins, la d’handbol i una representació del futbol formatiu i els esports amateurs. Del futbol femení hi va anar una petita representació del primer equip –ha coincidit amb el partit d’avui a Sevilla–, el filial i el juvenil en bloc. Avui serà el torn del bàsquet i el futbol sala. Presència també de tota la direcció esportiva del club, amb Jordi Mestre, Javier Bordas, Pep Segura, Eric Abidal, Ramon Planes, José Mari Bakero i Guillermo Amor. I gest també per part dels dos màxims rivals del club. El president del Real Madrid, Florentino Pérez, i el president del RCD Espanyol, Chen Yansheng, també van ser presents ahir al Camp Nou. “Núñez ha estat un dels millors presidents de la història. Va ser pioner en organització i internacionalització i va elevar el futbol a una altra categoria”, va dir Florentino.

Abans del tancament de les portes va aparèixer un grup nombrós de Boixos Nois, la majoria d’ells amb el rostre tapat, i van cremar bengales i van dedicar alguns càntics i aplaudiments en memòria de l’expresident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)