Barça

Joan Francesc Ferrer ’Rubi’

Tècnic de l’Espanyol

“Serà un derbi igualat si som l’equip que érem abans”

Joan Francesc Ferrer, Rubi, viurà avui el seu primer derbi a la banqueta de l’Espanyol. Un moment especial que el tècnic espera gaudir dins dels paràmetres que li permet la professió. “És fantàstic poder ser més de 30.000. Viuré per primera vegada un derbi però hauré d’estar concentrat. L’ambient serà molt positiu i la grada ha d’ajudar en els moments complicats. Estem en deute amb ells després de la derrota contra el Girona.” L’Espanyol acostuma a patir contra el Barça. L’estadística no enganya i en els últims anys els duels amb els blaugrana han estat de complicada digestió per als blanc-i-blaus. L’últim triomf és de fa onze anys i va ser a l’estadi Lluís Companys de Montjuïc. Per 3-1 van guanyar els locals amb Ernesto Valverde a la banqueta blanc-i-blava.

Ara Rubi vol capgirar el guió i inaugurar el caseller de triomfs en la lliga contra els blaugrana. “Els nostres jugadors volen ser la primera plantilla de la història que guanya el Barça en la lliga i al nostre nou estadi. Ara tenim la possibilitat i la volem aprofitar”, deia el maresmenc. Un excel·lent argument de motivació, tot i que l’escenari ja porta intrínseca la pirotècnia de sèrie. “Pel que fa a motivació, cap aportació de l’entrenador, és un partit que magnificaria molt l’efecte si guanyem i ens volem agafar a això”, se sincerava el de Vilassar de Mar. L’Espanyol lluita contra un rival gegantí. “Ha fet 37 gols en 14 partits. Són uns números espectaculars. I de 22 partits oficials n’ha perdut dos; veig que és com sempre, temible”, deia Rubi, que està més capficat a esvair les pors interiors del seu grup. L’Espanyol ha passat per una fase de joc expansiva en què ha mostrat del que és capaç en fons i forma. En els últims partits el joc ha experimentat una regressió multifuncional: problemes en defensa i falta de gol que han portat els blanc-i-blaus a encadenar tres derrotes en la lliga. Una ratxa negativa que s’ha tallat amb el triomf contra el Cadis en la copa. Rubi sap que el derbi depèn més de les forces i la manera de fer de l’Espanyol que no del seu rival. “Si aconseguim veure l’Espanyol d’abans del partit del Getafe i del Girona, tindrem possibilitats i serà un derbi molt igualat.” I anava més enllà: “La gent ja sap com juga l’Espanyol. Ara hem de buscar la nostra idea de joc i perfeccionar-la al màxim. En les últimes derrotes nosaltres no hem ofert el nivell que estàvem acostumats a oferir.”

La proposta de Rubi no variarà substancialment en el que és la seva aposta futbolística: valentia, possessió i ser protagonistes, tot i que ahir no volia explicar el guió del partit. “Atacar o esperar? Això està en el pla i ho veureu demà.” Més explícit va ser quant a la possessió, a la qual no renuncia. “L’Espanyol té una idea de joc clara i definida que no sempre podem portar fins on volem, però hi creiem. El Barça té molt clar a què juga”, deia, i hi afegia: “Voldrem tenir la pilota, sabem que és difícil, perquè costa prendre-la-hi; hi haurà moments en què no la tindrem i ho hem treballat.” Un altre aspecte que haurà de millorar l’Espanyol és la feblesa defensiva dels últims partits. “Hem reforçat aspectes del treball defensiu. Hem encaixat vuit gols i ho hem treballat: pilota aturada, replegament per tenir els números que vam tenir. Per mantenir la porteria a zero necessitem també les aturades del porter”, destacava el tècnic, que també espera redimensionar la dependència de Borja Iglesias. “A l’inici molts jugadors participaven en els gols. Ara estem en una fase en la qual ens costa acompanyar Borja amb gols. Sabem que és important i som conscients que els interiors i extrems ens han d’aportar gols. És molt important perquè no podem dependre de l’eficàcia d’un jugador.”

Finalment, Rubi es va referir a Gerard Piqué. El central blaugrana ha estat el centre de la polèmica en les seves últimes visites a l’RCDE Stadium. “El nostre tarannà serà esportiu i crec que per l’altre cantó també serà així”, va dir.

MOTIVACIÓ TOTAL

“És un partit que magnificaria molt l’efecte si guanyem i ens agafem a això”

PROPOSTA DE JOC

“Voldrem tenir la pilota, sabem que és difícil, perquè costa prendre-la-hi al Barça”

CITA HISTÒRICA

“Volem ser els primers que guanyen el Barça en la lliga al nou estadi”

Evitar obsessionar-se amb Leo Messi

De Leo Messi també se’n va parlar a la sala de premsa de l’RCDE Stadium. El millor jugador del món tindrà un tracte especial per part de Rubi, però amb reserves. “Hem de veure les seves zones d’influència i tenir ajudes. No és només la jugada individual sinó la capacitat que té per donar una passada de gol. Ho hem treballat però sense obsessionar-nos. Tots sabem el percentatge d’influència de Messi en les victòries, però està rodejat de bons jugadors. No són només els gols, sinó també les assistències. Cal parar-lo, però tenim un pla i cal tirar-lo endavant no només per a un jugador”, deia el preparador blanc-i-blau, que no es va estalviar els elogis cap al crac blaugrana. “El millor jugador de la història? No sé què va passar als anys 40, 50 o 60 però un jugador que fa 50 gols per temporada, amb molts anys marcant la diferència, és digne d’aquest guardó [la Pilota d’Or].”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)