Barça

Un any per presumir a casa

El Barça ha jugat 29 partits davant de la seva afició al 2018 entre lliga, Champions i copa, amb un balanç de 23 triomfs, 5 empats i només una derrota

El recent 5-1 contra el Madrid confirma la solidesa dels blaugrana al seu feu, on es va acabar de refermar el doblet del curs passat i on s’han viscut altres cites per recordar

Messi és qui més gols ha fet el 2018 a l’estadi. El segon, Suárez (17)

El partit de dissabte passat contra el Celta, amb triomf poc lluit però solvent, va posar el punt final a l’any al Camp Nou i va tornar a confirmar la solidesa del Barça aquest 2018 a l’estadi, on ha disputat, entre lliga, Champions i copa, un total de 29 partits. El balanç és excel·lent, ja que els de Valverde han aconseguit 23 victòries –algunes, clau per al doblet del curs passat i altres, per ser els actuals líders en solitari de la lliga i haver passat als vuitens de final de Champions com a primers de grup–, i només han cedit una única derrota, inesperada, el mes passat contra el Betis (3-4), que va trencar una ratxa del conjunt blaugrana de més de dos anys sense perdre a casa en la lliga. On sí que manté un any més el Barça la seva condició d’invicte com a local és en la Champions, en què, gràcies a l’empat de fa un parell de setmanes contra el Tottenham Hotspur, intranscendent ja que la primera plaça ja era a la butxaca, va poder igualar el rècord del Bayern de Munic de Hitzfeld (1998-2002) de 29 partits seguits sense conèixer la derrota com a local.

En un dels altres quatre empats que ha cedit enguany el Barça davant de la seva afició, el passat mes de maig contra el Madrid (2-2), tampoc hi havia massa més en joc que l’orgull, no poca cosa tractant-se de l’etern rival, i mantenir la condició d’invicte en la lliga, que finalment es va escapar al Ciutat de València. I és que una setmana abans, els blaugrana havien guanyat el campionat a Riazor. El primer clàssic del 2018, doncs, va servir de celebració del doblet. Més important va ser el de l’octubre, en què el Barça va clavar una maneta al Madrid, deixant-lo a 7 punts i provocant la destitució fulminant de Lopetegui.

Pocs devien imaginar la tarda d’èxtasi que es viuria en aquest últim clàssic, quan una setmana abans, contra el Sevilla, el Camp Nou va quedar glaçat quan va veure Messi lesionar-se, cosa que el va fer perdre’s el duel contra el Madrid, però també d’altres, com ara la visita de l’Inter, resolta amb èxit. L’argentí sí que havia estat present en el partit que va servir per iniciar de manera contundent, amb golejada contra el PSV i hat-trick seu, el camí en aquesta Champions, en què, mesos abans, també queda per al record la gran nit contra el Chelsea. Aquell dia, com en la majoria de grans cites, també l’argentí va fer trempar el públic del Camp Nou, amb dos gols i una assistència. Deu dies abans, també ell, amb una de les seves especialitats, els llançaments de falta, havia posat fi a la resistència de l’Atlético de Madrid, ferm rival en la lluita per la lliga fins aquella jornada. Com era de preveure, Messi és el blaugrana que més gols ha marcat aquest 2018 a l’estadi, amb un total de 28, inclosos dos hat-tricks, ja que al del dia del PSV s’hi suma el que va fer a l’abril contra el Leganés, i sis doblets. El segueix en la llista, on hi ha un total de 16 golejadors blaugrana diferents, Luis Suárez, autor de 17 dianes i també de dos hat-tricks, en l’últim clàssic i contra el Girona al febrer. Entre els dos han fet més de la meitat dels 83 gols que ha registrat enguany el Barça a casa entre totes les competicions –només un partit sense marcar i 14 deixant la porteria a zero–, en què completa el podi Dembélé (7 dianes).

Comiats emotius

El 20 de maig, una data històrica per al Barça, Andrés Iniesta es va acomiadar de l’afició del Camp Nou contra la Real Sociedad, després de més de dues dècades al club. Va ser una nit emotiva per a tothom, en què el manxec va rebre el trofeu de lliga i l’escalf de tota una afició que l’adora i que li va dedicar un majestuós mosaic. D’altra banda, aquest 2018, el Camp Nou, on partit rere partit s’ha reivindicat la llibertat dels presos polítics, també ha viscut emotius minuts de silenci per diversos blaugrana il·lustres, com ara els exjugadors Quini i Zaldúa, i l’expresident Josep Lluís Núñez.

LLIGA Barça - Llevant 3-0
Messi, Luis Suárez i Paulinho
Barça - Alavés 2-1
Luis Suárez i Messi
Barça - Getafe 0-0
Barça - Girona 6-1
Luis Suárez (3), Messi (2) i Coutinho
Barça - Atlético de Madrid 1-0
Messi
Barça - Athletic 2-0
Paco Alcácer i Messi
Barça - Leganés 3-1
Messi (3)
Barça - València 2-1
Luis Suárez i Umtiti
Barça - Madrid 2-2
Luis Suárez i Messi
Barça - Vila-real 5-1
Coutinho, Paulinho, Messi i Dembélé (2)
Barça - Real Sociedad 1-0
Coutinho
Barça - Alavés 3-0
Messi (2) i Coutinho
Barça - Osca 8-2
Messi (2), Luis Suárez (2, 1 de penal), Pulido (p.p.), Dembélé, Rakitic i Jordi Alba.
Barça - Girona 2-2
Messi i Piqué
Barça - Athletic 1-1
Munir
Barça - Sevilla 4-2
Coutinho, Messi, Luis Suárez (p.) i Rakitic
Barça - Madrid 5-1
Coutinho, Luis Suárez (3, 1 de penal) i Arturo Vidal
Barça - Betis 3-4
Messi (2, 1 de penal) i Arturo Vidal
Barça - Vila-real 2-0
Piqué i Aleñá
Barça - Celta 2-0
Dembélé i Messi
CHAMPIONS LEAGUE Barça - Chelsea 3-0
Messi (2) i Dembélé
Barça - Roma 4-1
De Rossi (p.p.), Manolas (p.p.), Piqué i Luis Suárez
Barça - PSV 4-0
Messi (3) i Dembélé
Barça - Inter 2-0
Rafinha i Jordi Alba
Barça - Tottenham 1-1
Dembélé
COPA DEL REI Barça - Celta 5-0
Messi (2), Jordi Alba, Luis Suárez i Rakitic
Barça - Espanyol 2-0
Luis Suárez i Messi
Barça - València 1-0
Luis Suárez
Barça - Cultural Leonesa 4-1
Munir, Denis (2) i Malcom ---------------------------------------------------
TROFEU JOAN GAMPER Barça - Boca Juniors 3-0
Malcom, Messi i Rafinha

BÉ EN ATAC

83
gols
ha fet el Barça en els 29 partits al Camp Nou aquest 2018. Gairebé 3 de mitjana per partit.

CORRECTE AL DARRERE

14
partits
mantenint la porteria a zero aquest 2018, amb un total de 22 gols encaixats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)