Barça

“Hi ha tensió de liquiditat”

Víctor Font. El futur candidat a la presidència del Barça diu que està preocupat perquè els socis desconeixen la realitat econòmica del club i per la falta de transparència en l’Espai Barça

L’empresari català Víctor Font, que fa unes setmanes va confirmar que serà candidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona en la presentació del seu projecte Sí al futur, va mantenir ahir una trobada amb els mitjans de comunicació a la seva localitat de naixement, Granollers, en què va dir que està preparat per si hi ha un avançament electoral a final de temporada, fet poc probable perquè l’actual president, Josep Maria Bartomeu, està disposat a arribar al final del seu mandat, l’any 2021.

Font va insistir en la seva preocupació per la situació econòmica del club. “Estic preocupat perquè desconeixem la realitat econòmica del club i perquè en la part final dels mandats es prenen decisions que poden tenir impacte en els anys següents i hipotecar el futur del club. La gestió dels recursos, per part de l’actual junta, està sent bona, però la despesa ha augmentat molt i per això s’ha hagut de buscar finançament extern. No es pot demostrar, però hi ha tensió de liquiditat. O es generen vendes o no quadren els números. El Barça és dels clubs que més ingressen, però també dels que més gasten.” Com ja ha manifestat diverses vegades, Font va indicar que el club blaugrana ha de generar més ingressos. “El Barça ha de canviar el model de negoci. Com el Real Madrid o el Manchester United, genera uns ingressos de 600-700 milions d’euros. El Barça té capacitat per generar més ingressos. S’han de buscar en els 300 o 400 milions de seguidors que té en tot el món. S’ha de tenir creativitat, com el documental que Piqué va fer sobre la decisió de Griezmann.”

Font va reclamar a l’actual directiva més transparència en el projecte Espai Barça. “El projecte es va aprovar en referèndum l’any 2014 i es pot acabar deu anys més tard. Hi ha una falta de transparència absoluta en aquest cas. Que es necessita una renovació patrimonial, és indiscutible, però el projecte ha d’avançar sense influir en el projecte esportiu.”

Font va continuar sense confirmar si Xavi Hernández està lligat al seu projecte, limitant-se a dir que seguiran, esportivament parlant, la idea de Cruyff amb exjugadors formant part de la secretaria tècnica i de les decisions futbolístiques i va fer un apunt sobre la vinculació política del club. “El Barça és un club molt transversal i no s’ha de fer política des del club, però hem de saber l’ADN i les arrels del club. És català i catalanista. Sempre ha estat al costat del poble de Catalunya.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)