Barça

Setmana Griezmann

Dilluns la clàusula es redueix i el Barça podria tancar l’operació

Negocien un traspàs, uns per poder fraccionar el pagament i els altres per cobrar més

Valverde és un dels valedors del fitxatge de Griezmann

Dilluns el preu d’Antoine Griezmann baixarà dels 200 als 120 milions d’euros, tal com està estipulat en el seu contracte pel que fa a la clàusula de rescissió. Serà a partir d’aquest moment quan l’operació que l’ha de portar a convertir-se en nou jugador del FC Barcelona es podrà accelerar per acabar arribant a bon port aquesta mateixa setmana. Després de moltes informacions que asseguraven que Griezmann podria no continuar en l’Atlético de Madrid la temporada vinent, el 14 de maig passat el davanter francès va comunicar que deixava l’equip madrileny perquè buscava nous reptes esportius després d’uns anys inoblidables sota les ordres de Simeone. La decisió va sorprendre perquè un any abans havia renovat amb l’Atlético, que va fer un gran esforç econòmic per retenir-lo.

Ho tenia tot lligat amb el Barça però en l’últim moment entre Godín i Simeone el van acabar de convèncer perquè es quedés amb vista a aconseguir la Champions, atès que la final es disputava al Wanda Metropolitano. El club no només va acceptar pagar-li 23 milions d’euros, sinó que es va reforçar a consciència per intentar l’assalt a la màxima competició europea amb moltes garanties. Però l’Atlético va quedar eliminat en els vuitens de final a mans del Juventus, que els va remuntar un 2 a 0 a favor. Aquest cop va ser dur per a Griezmann, que va començar a meditar seriosament la possibilitat de dir adeu al seu club. Ja quan va renovar es va voler deixar la porta oberta a una possible sortida, tenint en compte el descens del preu en la seva clàusula de rescissió.

Des que va revelar que no continuaria a Madrid, les especulacions sobre el seu futur han estat una constant. I era lògic. Perquè Griezmann no ho hauria fet si no s’hagués assegurat ja un acord amb un altre club que posés els 120 milions d’euros de la seva clàusula. El francès ha anat esquivant el tema en totes les seves compareixences, remetent-se precisament al primer de juliol com el dia clau per fer públic on anirà. Fa uns dies, el conseller delegat de l’Atlético, Miguel Ángel Gil Marín, va etzibar que Griezmann jugaria en el Barça i que ho sabia des del mes de març.

El silenci en el club blaugrana, però, ha estat total. No han amagat mai que el davanter francès és un jugador que agrada, i molt, a la direcció esportiva i també a l’entrenador. Ernesto Valverde ja va donar el vistiplau a la seva arribada la temporada passada, i la situació per a ell no ha canviat. El descontentament que puguin tenir alguns directius o part de l’afició, que el van xiular quan va jugar al Camp Nou, per la forma escollida per rebutjar la seva vinguda al Barça, no condicionen tant el tècnic, que sap que amb Griezmann tindrà un futbolista d’un nivell extraordinari i que li pot donar moltes solucions perquè pot jugar en diverses posicions de l’atac.

Amb la proximitat del desenllaç del seu futur, però, es van coneixent alguns detalls més de l’operació. Segons va revelar el diari L’Équipe, el Barça i l’Atlético de Madrid ja s’han reunit per tal d’arribar a un acord que pugui ser favorable a les dues parts, i que no necessàriament passi per pagar la clàusula de rescissió. Al Barça li aniria bé poder fraccionar el pagament per no tensar encara més la seva tresoreria en un mercat estival en què encara ha d’afrontar més fitxatges, un d’aquests el de Neymar, i l’Atlético de Madrid, a canvi, podria acabar cobrant una mica més si accedeix que tot es tanqui com un traspàs. El mitjà francès parla d’una quantitat de 6 milions d’euros com a compensació. El cost total, per tant, s’acabaria enfilant als 126 milions d’euros, precisament la mateixa quantitat que els costarà el traspàs de João Félix, del Benfica i el davanter escollit per l’Atlético per reemplaçar Griezmann. Segons L’Équipe, el club madrileny va introduir el nom de Semedo en la negociació, però el club blaugrana l’ha declarat intransferible. Si el defensa portuguès insisteix en la seva sortida tampoc es pot descartar del tot que no acabi entrant en l’operació, però ara mateix sembla complicat que això pugui acabar passant.

Un cop es tanqui aquest acord, amb el jugador poc s’ha de parlar. Perquè si alguna cosa tenia molt clara el Barça és que no li oferiria millors condicions a Griezmann després de tot el que va passar l’estiu passat. Si acceptaven tornar a anar a buscar-lo en aquest mercat de fitxatges era mantenint l’acord a què van arribar. I aquest passa per un contracte de cinc temporades amb una fitxa de 17 milions d’euros, menys que el que cobrava en l’Atlético.

EL COST

120
milions d’euros
passarà a tenir de clàusula de rescissió a partir de dilluns, 1 de juliol

NEGOCIACIÓ

El Barça desitja fraccionar el pagament i l’Atlético cobraria una mica més

SEMEDO

Segons ‘L’Équipe’, en la reunió va sortir el nom de Semedo, però és intransferible

FERMS

Els blaugrana han mantingut l’acord amb Griezmann al qual van arribar l’estiu passat

EL SOBRECOST

6
milions
de més podria pagar el Barça si arribés a un acord amb l’Atlético per fraccionar el pagament.

LA FITXA

17
milions.
de fitxa tindria Griezmann en el Barça. Firmaria un contracte per cinc temporades.

El PSG demana 222 milions per Neymar

El diari francès Le Parisien informava en la seva edició d’ahir que el PSG ja ha fixat un preu per accedir a traspassar Neymar. En un primer moment es va parlar que reclamaria uns 300 milions d’euros, però segons el citat mitjà, la quantitat seria sensiblement inferior. Finalment el club parisenc ha xifrat el preu de venda del jugador en 222 milions, precisament la mateixa quantitat que va pagar el PSG l’estiu del 2017 per abonar la clàusula de rescissió i pispar el jugador brasiler al Barça. El club blaugrana, en qualsevol cas, intentaria rebaixar aquesta xifra introduint alguns jugadors en l’operació, com poden ser Coutinho, Rakitic i Umtiti, jugadors amb bon cartell i que interessen al club francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)