Barça

El somriure permanent

De Jong. El migcampista holandès es mostra entusiasmat en la seva presentació oficial, que congrega 19.850 persones al Camp Nou, i es mostra amb ganes de començar aviat a jugar

19.850 persones van desafiar l’asfixiant calor d’aquests dies a Barcelona per donar la benvinguda a Frenkie de Jong en un Camp Nou mig en obres pel canvi de la gespa. En va tenir prou amb l’espai que li van reservar en un dels córners del gol nord per no parar de saludar els seguidors i per començar a impregnar-se de l’ambient que viurà a l’estadi un cop comenci la temporada. De Jong il·lusiona, i molt, la parròquia barcelonista. Sempre amb un somriure a la boca, s’ho va passar d’allò més bé fent un rondo amb els nois de l’escola, posant per als fotògrafs o repartint pilotes. “Estic impressionat de veure tanta gent aquí. Gràcies. Estic molt orgullós de vestir aquesta samarreta. Ha estat una presentació fantàstica. Veure els aficionats corejant el meu nom ha estat especial”, va assenyalar. També els va concedir fer un petó a l’escut, una petició llargament reclamada per la graderia. Els seus familiars, entre els quals hi havia la seva parella, gaudien moltíssim veient la rebuda de la seva nova afició. No paraven d’immortalitzar el moment, i a la seva mare també se li va escapar alguna llàgrima.

Va ser un dels moments que més van aclaparar el jove holandès, que va tenir una jornada frenètica que va començar al matí amb la pertinent revisió mèdica i que va tenir continuïtat a la tarda amb la signatura del seu contracte, que el lliga al Barça per les cinc properes temporades; trepitjar per primer cop la gespa del Camp Nou i posar-se la samarreta blaugrana, i sotmetre’s a la seva primera roda de premsa a l’Auditori 1899. Cent vint-i-tres periodistes estaven acreditats per a la seva presentació oficial, i tampoc no hi van faltar mitjans holandesos.

De Jong va reconèixer que havia tingut diverses propostes sobre la taula, però que el seu somni des de petit era jugar en el Barça i que la decisió, un cop va saber que el Barça anava de veres, “va ser fàcil”. Ara bé, va ser necessari d’un viatge llampec de Josep Maria Bartomeu a Amsterdam per tancar el seu fitxatge. “El president em va trucar i va estar molt amable. Hi havia molts clubs que em volien, però quan va venir per sorpresa a Holanda, em va convèncer en aquella reunió.” Una trobada en què, segons va assegurar, es va parlar només de futbol i no pas de diners. “Em van transmetre molta confiança i em van dir que seria un jugador clau en el Barça dels propers anys, i no vaig dubtar.”

De Jong serà el vintè holandès que jugarà en el Barça, una dada que demostra la relació especial entre el club català i el futbol d’aquell país. A més a més, ve de l’Ajax, un equip d’estil semblant i amb el qual comparteix el fet de tenir Johan Cruyff com un dels seus ídols i referents. “Sempre hi ha hagut una gran connexió amb la filosofia de Johan Cruyff i la del Barça. És ideal estar aquí.” Molt prudent en totes les seves intervencions, De Jong va admetre que tindrà competència però que no s’espanta. “Tots els jugadors de la plantilla són grans futbolistes, el Barça té els millors del món, i he de demostrar que puc estar en l’onze, on puc jugar en qualsevol posició del mig del camp.” Compartirà vestidor amb Messi, un factor que el motiva especialment. “Estic molt feliç de poder jugar amb Leo Messi, tinc moltes ganes de començar”, va dir.

A De Jong se li va recordar que ja es va començar a guanyar el cor dels barcelonistes amb la seva eliminatòria contra el Madrid. Fent broma, va revelar que Bartomeu li va trucar per felicitar-lo després del partit, i, ja parlant més seriosament, va desitjar que amb ell a l’equip el Barça pugui continuar guanyant els clàssics. Com era d’esperar, també se li va preguntar pel seu amic De Ligt –“Esperava aquesta pregunta”, va dir– i si li agradaria tenir-lo compartint vestidor en el Barça. “De Ligt? M’agradaria molt veure’l aquí, però no em toca a mi. Ja ho veurem.”

El Barça té els millors del món i he de demostrar que puc estar en l’onze, on puc jugar en qualsevol posició del mig del camp
Ha estat una presentació fantàstica. Veure els aficionats corejant el meu nom ha estat especial. Estic impressionat

“Amb De Jong comença una nova era”

Bartomeu estava radiant amb el fitxatge de De Jong. “És un jugador molt especial, molt desitjat, hem treballat moltíssim. No ha estat fàcil, molts clubs europeus el volien”, va admetre. El president va tenir paraules d’agraïment per l’actitud de l’Ajax en tota la negociació i per la campanya mediàtica que ha fet de l’arribada de De Jong a Barcelona. “Es bo que se n’alegrin.” Bartomeu considera que De Jong encaixa a la perfecció en l’estil de joc del Barça i que seguirà la petja dels holandesos que han triomfat al Camp Nou. “Amb ell comença una nova era. Gaudirem molt del seu joc”, va dir el president del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)