Barça

Carles Aleñá, any II

Pretemporada. Després de perdre’s la gira del 2018 pels Estats Units per una greu lesió al tendó del bíceps femoral, el de Mataró afronta ara la gira japonesa amb la il·lusió d’un nen i expectatives renovades

10.412 quilòmetres separen Barcelona i Tòquio. Unes tretze hores de vol. El famós jet-lag truca a la porta del vestidor blaugrana en aquests primers dies de la gira japonesa. Cansament generalitzat. Normal. També en el rostre de Carles Aleñá. Però ell, potser més que cap altre company, assumeix la fatiga amb un somriure d’orella a orella. La felicitat de ser partícip de la gira. Aleñá estrena dorsal aquesta temporada. Va cedir el número 21 a Frenkie de Jong. Ell lluirà el 19. El gest, d’alguna manera, permet de retruc també canviar d’etapa i assumir nous reptes. Aquesta serà la seva primera gira de pretemporada des que té fitxa del primer equip. Magnífica oportunitat de seduir Valverde des de l’inici.

L’estiu passat Aleñá va viure la cara amarga del futbol. Separat de la pilota i lluny dels companys. El de Mataró va perdre’s la gira pels Estats Units amb el primer equip per culpa d’una greu lesió. Una ruptura del tendó del bíceps femoral de la cuixa dreta en el partit de lliga contra el Saragossa al Miniestadi, al final de la temporada 2017/18, li va impedir pujar a l’avió. Forta bufetada, perquè hauria estat la seva primera gira com a futbolista de ple dret de la primera plantilla. Aleñá va ser operat a Hèlsinki pel doctor Sakari Orava, el mateix que havia operat Dembélé mesos abans, i va estar entre tres i quatre mesos de baixa. Quan va rebre l’alta va viure un retorn gradual. Reaparició amb el Barça B per recuperar sensacions abans del salt definitiu al primer equip. Aleñá va haver d’assumir un replantejament en l’àmbit d’objectius personals. Si ja resulta difícil tenir minuts en el primer equip en el primer any del salt del Mini al Camp Nou, més difícil és entrar amb l’equip rodat i havent estat baixa durant un dels trams més transcendents del curs per a un futbolista d’elit com és una pretemporada. Aleñá va acabar jugant 639 minuts amb el Barça B a segona B entre els mesos de setembre i novembre. Més que els minuts que acabaria tenint a primera divisió des del novembre fins al maig amb el primer equip aquesta passada temporada, 2018/19. Més partits, sí (17), però menys protagonisme (631 minuts). En la Champions només va gaudir d’una titularitat, contra el Tottenham, amb l’equip ja classificat per als vuitens. I en la copa va desaparèixer de l’onze després del 2-0 en contra al Pizjuán, a final de gener.

En el seu primer any, Carles Aleñá ha estat el setzè futbolista de la plantilla pel que fa a minuts en la lliga. Només han jugat menys homes com ara Malcom, Vermaelen, el lesionat de llarga durada Rafinha i els jugadors arribats a l’hivern com ara Boateng, Murillo i Todibo. És passat. Ara l’arribada de Frenkie de Jong, en partits en què Valverde pensi en ell com a interior, endureix la competència al mig del camp. Aleñá n’és conscient, però mira el futur amb atreviment. Després d’un primer any d’adaptació condicionat per la lesió, ara està davant el seu examen real en aquesta segona temporada.

PREPARAT

Amb De Jong s’endureix la competència al mig camp, però assumeix el repte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)