Barça

Les conseqüències del nou rol de Sergi Roberto

Canvis. La presència del reusenc al mig del camp implicarà que aquesta zona encara estigui més sobrepoblada, que Nelson Semedo guanyi pes i que Wagué pugi al primer equip

Retorn als orígens. Ser un migcampista més de l’equip. Un desig que Sergi Roberto sempre havia fet explícit però al qual semblava haver renunciat en favor de convertir-se en un futbolista important al Barça partint des del lateral dret. La seva extraordinària polivalència i la seva intel·ligència tàctica li han permès en aquestes tres últimes temporades consolidar-se com a defensa i no desentonar en una posició que ell sempre ha reconegut que no és la seva i on se l’ha vist patir en les grans cites, com per exemple a Liverpool. Aquesta temporada, però, això podria canviar. Sergi Roberto pot fer el camí de tornada al mig del camp. Així ho va assegurar Ernesto Valverde, que ja el va situar en aquesta línia en el primer partit de la pretemporada contra el Chelsea. “Valoro la possibilitat que Sergi Roberto jugui al mig del camp, sí. Tenim Semedo i Wagué per jugar a la banda”, va afirmar.

Aquest nou rol per al reusenc que el tècnic barrina, si s’acaba confirmant, tindrà certes conseqüències per a l’equip i en la configuració de la plantilla. La primera és que la zona del mig del camp ara sí que ja està més que sobrepoblada. Massa noms per a tan pocs llocs. L’overbooking és flagrant. Sergi Roberto s’hauria de sumar a Busquets, De Jong, Rakitic, Arturo Vidal, Arthur, Rafinha i Aleñá. I això sense tenir en compte que no són poques les veus que reclamen que Riqui Puig comenci a tenir més protagonisme en el primer equip aquesta temporada. Són, en el dia d’avui, vuit futbolistes per a tres places i sense tenir en compte que Coutinho, amb l’arribada de Griezmann, difícilment pot jugar al davant, on totes les places ja estan doblades, així que també se l’hauria de comptar com a migcampista.

Per això, encara que puguin semblar sorprenents, tenen tot el sentit del món les paraules de Valverde sobre Rakitic, al qual va treure la condició d’imprescindible després del partit amistós contra el Chelsea. Tot i ser un dels jugadors més utilitzats, va recordar-li que s’hauria de guanyar el lloc i que no ho tindria fàcil amb tanta competència. No és cap secret que el Barça l’ha declarat transferible perquè considera que ja està amortitzat i que podria aconseguir una bona xifra per ell. El croat va assegurar que es volia quedar, però va deixar oberta una possibilitat per a la seva sortida. Depenent de la interpretació que faci de les paraules de Valverde, podria buscar un canvi d’aires. D’ofertes no n’hi faltaran. L’Inter és un dels clubs que el persegueixen des de fa temps. També està buscant una sortida Rafinha, que negocia amb el València.

L’altre moviment que provoca el fet que Sergi Roberto jugui al mig del camp és que Semedo guanyarà pes dins l’equip i molt probablement partirà com el lateral dret titular en aquesta nova temporada. El portuguès va plantejar al club una sortida perquè volia guanyar protagonisme i tenia ofertes d’equips importants, com ara l’Atlético de Madrid, que li garantien molts més minuts que els que ha tingut en els últims anys al Barça. Però el club blaugrana confia molt en ell i el va declarar absolutament intransferible, malgrat que a les oficines van arribar propostes de prop de 50 milions d’euros. Però és un futbolista amb el qual es compta i creuen que la seva progressió encara ha d’anar a més. El tècnic sembla que li farà confiança i d’ell dependrà convertir-se en el nou lateral dret titular del Barça en el tercer any de Valverde. El protagonisme que reclamava el tindrà. Ara li toca respondre.

I el tercer i últim moviment serà el de l’ascens de Moussa Wagué al primer equip. Serà l’únic jugador del filial que farà aquest pas; la resta, com ara Riqui Puig, tindran dorsal i fitxa del filial i alternaran el B amb el primer equip.

VALVERDE

Valoro la possibilitat que Sergi Roberto jugui al mig del camp, sí. Tenim Semedo i Wagué per jugar a la banda

MÉS SORTIDES

El nou escenari al mig del camp obliga el Barça a desprendre’s de més d’un jugador en aquesta línia

SEMEDO

Va demanar una sortida per tenir més minuts però el club confia en ell i partirà de titular al lateral
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)