Barça

Valverde, impacient amb la carpeta de Junior Firpo

Mercat. El tècnic blaugrana vol tenir resolt el fitxatge del competidor de Jordi Alba com més aviat millor i, si pot ser, fins i tot abans de volar amb l’equip cap als EUA la pròxima setmana

A només tres setmanes de l’inici del campionat de lliga, el Barça continua sense tenir una alternativa per a Jordi Alba. Ernesto Valverde continua esperant l’arribada d’un lateral que generi competència en aquesta posició. Reforçar el carril esquerre sempre ha estat una de les seves peticions per a aquest mercat estival. No és cap novetat. El nom, de fet, fa setmanes que està damunt la taula: Junior Firpo. És públic. El Barça s’ha mogut entre dues aigües: l’experiència d’Alba o Filipe Luis i la joventut del jugador del Betis. Aquest ha estat el debat. Fins i tot s’han filtrat noms com el de Phillip Max (Augsburg) com a tercera opció, però Junior sembla que és l’escollit. El seu bon Europeu sub-21 amb la selecció espanyola va acabar de convèncer el club i Valverde exigeix celeritat en aquest assumpte.

Valverde va marxar a la gira asiàtica amb Griezmann, De Jong i Neto dins l’avió, però torna del Japó sense un substitut per a Jordi Alba. Poc habituat a generar pugnes públiques amb la directiva, durant l’estada de l’equip al Japó sí que ha deixat anar algun missatge per mirar de provocar algun moviment en aquest sentit. Les seves paraules en la prèvia al partit contra el Vissel Kobe són un clar exemple. “És veritat que l’any passat vam tenir algun problema en la posició del lateral esquerre i és possible que hi puguem incorporar algú. Estem oberts a aquesta opció fins al tancament del mercat”, confessava recentment. Missatge davant els micròfons i missatge a la pissarra. Guillem Jaime va jugar els segons quaranta-cinc minuts contra el Vissel. Ho va fer bé. De fet, seva va ser l’assistència a Carles Pérez en el 0-2, però el Barça necessita un futbolista més consolidat. Ni Guillem Jaime ni Miranda són opcions que tingui en compte Valverde. El tècnic prefereix l’opció de Junior. I voldria que el tema quedés resolt abans de volar cap als Estats Units la pròxima setmana. Valverde considera indispensable que el jugador pugui fer la gira americana per adaptar-se al grup, al sistema i al club, però ara per ara les altes pretensions del Betis han congelat l’operació.

Sense Pep Segura ja al capdavant, aquesta és una carpeta que ha de resoldre de manera més o menys imminent Éric Abidal i el mateix Josep Maria Bartomeu. De moment, Junior continua concentrat amb el seu actual equip a Mèxic –el Betis va jugar ahir contra el Puebla, a l’estadi Cuauhtémoc– i continua picant l’ullet al Barça. Sense anar més lluny, en les últimes hores ha dit que si ha de demanar perdó a Messi per un tuit que va fer contra ell fa sis anys, quan en tenia 15, ho farà.

EN ESPERA

El Betis va jugar ahir a Mèxic contra el Puebla i el jugador segueix a l’expectativa

Cucurella ja marca amb el Getafe

Curiosament, mentre Ernesto Valverde espera moviments en la posició del lateral, Marc Cucurella, una opció que no estava prevista en aquest sentit, ja sap què és marcar amb el seu nou equip, el Getafe. Seu va ser el gol de l’empat en l’amistós del dissabte contra l’Sporting (1-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)