Barça

Anar fent caixa

Les negociacions entre el Barça i el Zenit de Sant Petersburg per Malcom avancen a bon ritme i el brasiler podria deixar el club blaugrana en els pròxims dies

El davanter va arribar al Camp Nou per 41 milions d’euros l’estiu passat i el club rus, tot i que sigui amb alguns milions en variables, pot acostar-se a aquesta xifra

Després de les ja llunyanes sortides de Cillessen, Denis Suárez, André Gomes, Marc Carmona i Cucurella, el Barça està a punt de fer més caixa amb la sortida de Malcom, un jugador que la temporada passada va comptar molt poc per a Ernesto Valverde i a qui tampoc se li preveu gaire futur aquest curs després de l’arribada d’un altre davanter, Antoine Griezmann.

El Barça fa un parell de dies que negocia el traspàs del davanter brasiler al Zenit de Sant Petersburg, un equip amb diners que pot acostar-se als 40 milions d’euros que demana el club blaugrana per un jugador que li va costar 41 milions ara fa un any, quan en una operació estranya i ràpida es va anticipar al Roma, que l’esperava per presentar-lo de manera oficial procedent del Girondins de Bordeus. El director esportiu del líder de la lliga russa és el català Javier Ribalta, que, segons diferents mitjans de comunicació russos, ahir ja era a Barcelona per mirar de tancar una operació que interessa a les tres parts. De fet, en les negociacions entre els dos clubs també hi participen els agents del futbolista. L’acord entre els clubs no sembla gaire llunyà i el Zenit podria acostar-se molt a la quantitat que demana el Barça, encara que sigui amb uns quants milions en variables.

Malcom va ser un fitxatge que va arribar al Camp Nou sense tenir l’aprovació de Valverde, com va deixar ben clar el tècnic extremeny dies després de la presentació del futbolista, que es va fer a Portland. El jugador de São Paulo només va participar en 24 partits la temporada passada, en què va fer quatre gols. Va jugar quinze partits de lliga, sis de copa i tres de Champions, en què va marcar un gol, contra l’Inter a Milà; dos en la copa, un de molt important contra el Real Madrid, i un altre en la lliga.

L’adeu de Malcom deixarà en la plantilla del Barça una plaça lliure d’extracomunitari. Els equips de primera poden tenir tres futbolistes extracomunitaris. Els blaugrana tenen ara Malcom, Arthur i Arturo Vidal, i la sortida del primer faria més fàcil, tot i que només fos una mica, l’arribada de Neymar, que també és extracomunitari.

Neymar i Júnior

Pel que fa al possible retorn del brasiler, tot continua en punt mort i amb l’entorn de Neymar cada vegada més nerviós perquè no s’avança en la seva sortida del PSG. El jugador continua a la Xina fent la pretemporada però sense participar dels partits del seu equip. El conjunt de Thomas Tuchel va disputar ahir un amistós (3-0) contra el Sydney i dissabte jugarà, també a la Xina, la supercopa francesa contra el Rennes, que Neymar no pot jugar per sanció. A la Xina està previst que arribi avui Leonardo de Araujo, el director esportiu del PSG. Té previst reunir-se amb Neymar i intentar que canviï d’opinió, però el jugador està decidit a marxar, com ja ha comunicat fins a tres vegades al seu club, per tornar al Barça. Després de la reunió, el PSG podria prendre una decisió, tot i que les posicions continuen més que llunyanes. Des de Barcelona insisteixen que no hi ha diners pel retorn de Neymar i que només podria tornar amb un intercanvi de jugadors, mentre que el PSG vol diners.

A Barcelona, a més, tenen més pressa per donar a Valverde el lateral esquerre que ha demanat perquè Jordi Alba tingui un suplent de garanties. Miranda continua sense convèncer el tècnic tot i el bon europeu sub-19 que ha fet el del planter, i des de la secretaria tècnica s’acceleren els contactes amb el Betis per mirar de fitxar Júnior Firpo, campió d’Europa sub-21 i a qui Valverde voldria tenir per a la gira pels Estats Units. Les posicions entre tots dos clubs encara són distants.

MALCOM

El brasiler només va participar en 24 partits el curs passat, en què va fer quatre gols

EXTRACOMUNITARI

El seu adeu allibera una plaça d’extracomunitari que podria ocupar Neymar

NEYMAR

Una mica nerviós, espera notícies des de la Xina, on es reunirà amb Leonardo

JÚNIOR FIRPO

El Barça voldria tancar el fitxatge del lateral esquerre abans de la segona gira
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)