Barça

Uns marxen i altres arribaran

El Barça i el Zenit de Sant Petersburg tanquen un acord que porta el brasiler a Rússia per 40 milions d’euros més cinc en variables

Després d’un nou ingrés, el club blaugrana accelerarà l’arribada del lateral esquerre que demana Valverde i Junior Firpo és la prioritat

El brasiler Malcom Oliveira ja és història en el Barça. El club blaugrana va arribar ahir a un acord molt satisfactori amb el Zenit de Sant Petersburg que portarà el brasiler a Rússia per 40 milions d’euros més cinc en variables. Malcom, que va arribar al Camp Nou tot just fa un any des del Girondins de Bordeus per 41 milions d’euros, signarà un contracte per cinc temporades amb el Zenit, que li pagarà sis milions d’euros nets per temporada. El jugador encara es va entrenar ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper a les ordres d’Ernesto Valverde mentre els dos clubs i els seus representants miraven de tancar l’operació, però ja es va acomiadar de la majoria dels seus companys conscient que avui ja no formaria part de la primera plantilla del Barça.

Malcom, que volia marxar del Barça en cerca de més minuts, va tenir molt poca presència en l’equip d’Ernesto Valverde la temporada passada. Només va participar en 24 partits i va fer quatre gols. Important va ser el que va fer contra el Real Madrid en les semifinals de copa. El brasiler va ser una aposta del secretari tècnic, Éric Abidal. El Barça, en una operació llampec, es va anticipar a la Roma, que esperava el jugador a l’aeroport per ser presentat, però el davanter no ha acabat d’adaptar-se al joc blaugrana. De fet, el club català no es reserva ni una opció de compra ni un tempteig, tot i que sí un tant per cent d’una futura venda. Ha decidit desprendre’s definitivament de Malcom només un any després de la seva arribada perquè no veu gaire futur en el brasiler.

El lateral esquerre

Els diners que el Barça ingressarà per Malcom haurien d’accelerar l’arribada del lateral esquerre que el tècnic ha demanat perquè pugui competir amb Jordi Alba. La plaça té nom. L’escollit és el jugador del Betis Junior Firpo, un futbolista molt ofensiu que acaba de guanyar el campionat d’Europa sub-21 amb la selecció espanyola. El club sevillà dona per perdut el seu jugador, però exigeix 25 milions d’euros. El Barça no volia pagar més de 20 milions, però després d’ingressar una bona suma per Malcom podria arribar a les exigències del Betis amb una sèrie de variables. Les negociacions es poden accelerar en els propers dies. Tant la secretaria tècnica del Barça com l’àrea econòmica voldrien que el jugador participés ja en la gira que farà l’equip blaugrana la setmana vinent pels Estats Units i en la qual jugarà dos partits contra el Napoli, un a Miami i un segon a Michigan.

Els dos equips, Betis i Barça, podrien negociar per més jugadors aprofitant les converses per Junior Firpo. Agraden al club andalús dos futbolistes del planter blaugrana: Juan Miranda i Abel Ruiz. El primer, lateral esquerre, arribaria al Betis per cobrir la baixa de Junior Firpo. El jugador, que va arribar a la Masia procedent del planter del Betis, està encantat amb la idea de tornar a casa després que Valverde no tingui confiança en ell, però té més ofertes després d’haver fet un bon Europeu sub-19. Pel que fa a Abel Ruiz, també campió d’Europa sub-19 amb la selecció espanyola, ni el Barça vol desfer-se ara per ara d’ell ni el davanter vol marxar.

MALCOM

Volia més minuts i signa per cinc temporades i sis milions d’euros a l’any

JUNIOR FIRPO

El Barça s’aproparà en variables als 25 milions que vol el Betis per ell

ALTRES NOMS

El club sevillà està interessat en els jugadors del planter Miranda i Abel Ruiz

120 milions en ingressos

Amb la venda de Malcom al Zenit per 40 milions d’euros més cinc en variables, el Barça ha ingressat ja quasi 120 milions d’euros aquest estiu en set operacions. Als 40 milions d’euros de Malcom, cal afegir els 35 en què va ser valorat Cillessen, que va anar al València en una operació que va acabar amb Neto al Barça. A més, l’Everton va comprar André Gomes per 25 milions d’euros més variables. Denis Suárez va ser traspassat al Celta per 12,9 milions més 3,1 en variables. A més, l’Osasuna va pagar 2,5 milions per Marc Cardona i el Saint Etienne, dos per Sergi Palencia. El Barça també va ingressar dos milions d’euros per Cucurella de l’Eibar, tot i que després el va recomprar per quatre, cedint-lo al Getafe amb una opció de compra de sis milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)