Barça

La pressió del rellotge

El Barça ha de col·locar sí o sí Coutinho, que torna demà, si vol mantenir alguna mínima possibilitat de fitxar Neymar

El club blaugrana el voldria incloure en l’operació pel retorn del brasiler, però el PSG només vol diners, no jugadors. D’altra banda, ha arribat una proposta d’un equip de la Premier, que tanca el seu mercat dijous que ve

Demà se celebra el tradicional trofeu Joan Gamper al Camp Nou. El rival és l’Arsenal. La jornada festiva, com en els últims anys, també servirà per fer la presentació oficial del primer equip, malgrat que la plantilla encara no estigui tancada del tot. Els jugadors aniran saltant a la gespa, un a un, mentre l’speaker recita els seus noms. Un dels que anomenarà és el de Coutinho, que es farà la primera fotografia de la temporada al costat dels seus companys. El que no és gens clar, però, és que pugui aparèixer en l’oficial, que es farà més endavant i quan el grup ja estigui completament definit.

Coutinho torna demà a Barcelona, però qui sap encara si per gaire temps. El rellotge pressiona el club blaugrana, que el té col·locat en el mercat des de l’inici de l’estiu però veu com d’ofertes concretes pel jugador no n’han arribat gaires. La situació podria fer un gir en els pròxims dies perquè hi ha un club de la Premier League que hauria fet una oferta per ell. Ja fa uns dies, Jürgen Kloop va assegurar que li agrada molt Coutinho però que en aquests moments no pensava a recuperar-lo. Tenint en compte que el Chelsea no pot fitxar jugadors perquè està sancionat, tampoc queden gaires equips amb potencial esportiu i econòmic per intentar aquest fitxatge. El Manchester City no hi ha mostrat interès, així que totes les pistes van dirigides cap a l’altre Manchester, el United, que si acaba venent Pogba al Real Madrid tindria prou diners per afrontar el fitxatge de Coutinho. La incògnita es podria resoldre en els pròxims dies, però és una porta que se li obre a la secretaria tècnica del FC Barcelona, que sap que necessita vendre el jugador per diversos motius. El primer és perquè amb l’arribada de Griezmann les possibilitats de jugar se li reduiran moltíssim, i no es pot tenir un jugador com ell gaires partits seguits a la banqueta. El fet que també hi hagi un overbooking al mig del camp també li redueix les possibilitats, més enllà que jugant com a interior mai s’ha acabat de sentir còmode sobre la gespa. Hi ha dubtes també sobre el seu rendiment i la capacitat que tindria per capgirar una situació problemàtica tenint en compte que ja va ser incapaç de sobreposar-se al que va viure la temporada passada.

El gran motiu pel qual el Barça necessita vendre’l, però, és l’econòmic. Només Coutinho li pot garantir una xifra que permeti al club blaugrana mantenir oberta la possibilitat de fitxar Neymar. De fet, incloure’l en l’operació per intentar el retorn del brasiler és la primera opció i la que més agrada al FC Barcelona. El club, però, topa amb la resistència del PSG, que no vol cap jugador a canvi, sinó que reclama diners, si finalment decideix obrir la porta a Neymar, un fet que encara no s’ha produït. Ahir a França informaven d’una nova proposta que estaria al voltant dels 80 milions d’euros més Coutinho per Neymar, que concordaria amb els 180 milions d’euros que ara mateix diuen que demana el PSG per negociar la marxa del seu futbolista quan a l’inici de mercat s’havia especulat primer amb 300 milions per després baixar fins als 222. El Barça ha fixat un preu mínim per Coutinho de 100 milions d’euros, perquè per menys d’aquesta xifra no el pot deixar marxar si no és assumint un impacte negatiu en el balanç econòmic del club, un fet que ni vol ni es pot permetre. Coutinho és el fitxatge més car en la història del club, perquè va costar 160 milions entre fixos i variables; així que malvendre’l no és una opció viable.

Si el club parisenc es manté ferm en la seva posició i no vol jugadors a canvi, el Barça no tindrà cap més remei que intentar que arribi a bon port l’oferta d’aquest equip anglès que s’ha interessat per Coutinho. La negociació hauria de ser molt ràpida, perquè el mercat de fitxatges de la Premier es tanca dijous vinent, 8 d’agost. Demà el jugador brasiler arribarà a Barcelona i durant els pròxims dies podria tenir alguna reunió o conversa amb els responsables esportius del club blaugrana. Tothom té clar que cal trobar una solució bona per a totes les parts. I no és fàcil, perquè tampoc Coutinho voldrà renunciar a les condicions que té en el Barça, que són molt bones. La pressió del rellotge cada cop va més en augment.

COST

El Barça necessita vendre’l per 100 milions perquè el seu fitxatge no afecti el balanç

NEYMAR

A França diuen que l’última oferta del Barça és Coutinho més 80 milions

EL PSG

Si finalment deixa marxar Neymar, exigeix diners, i no vol jugadors a canvi

Mbappé: “Vull que Neymar es quedi”

Kylian Mbappé ho té clar. Vol continuar jugant al costat de Neymar. “No vull que Neymar marxi, vull que es quedi. El respecto i l’admiro. Tenim una relació molt bona. Tots coneixem la situació, però no soc jo el que haig de parlar”, va afirmar el davanter en la roda de premsa prèvia al partit contra el Rennes de la supercopa de França. Un partit que Neymar encara no podrà jugar per sanció. Qui també va parlar del brasiler va ser Thomas Tuchel, el tècnic del PSG. Va assegurar que és un jugador “top” i que “estima el futbol”, i que malgrat totes les informacions que apareixien sobre el seu futur, el veia en un “bon estat d’ànim”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)