Barça

Bartomeu obre la porta a més incorporacions

Arribades. El president apel·la a la llarga durada del mercat de fitxatges per intentar reforçar la plantilla

El Barça no ha tancat, amb l’arribada de Junior Firpo, la carpeta de fitxatges. Almenys aquesta és la intenció de la junta directiva. Amb el fitxatge de Neymar sobrevolant tot l’espai aeri del mercat europeu, el conjunt blaugrana no es vol descavalcar de la possibilitat d’atraure més jugadors per apuntalar la plantilla. Així ho va reconèixer el president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, en el discurs del 40è Congrés de Penyes, que es va celebrar ahir al Palau de Congressos de Catalunya.

“Queden setmanes de mercat i alguna incorporació més hi haurà, probablement avui [per ahir]”, va admetre Bartomeu instants abans que s’oficialitzés l’arribada de Junior Firpo, procedent del Betis, que va aparèixer juntament amb els altres fitxatges del mercat d’estiu (Griezmann, De Jong, Neto i Wagué –del filial–) davant dels penyistes, com marca la tradició. “El repte és donar continuïtat als èxits aconseguits, tenim una gran plantilla, extraordinària, amb la qual aspirem a tots els títols”, va dir Bartomeu, que va aprofitar per proclamar el lideratge de Messi anomenant-lo “el millor jugador de la història”.

El Barça va tancar la temporada passada amb dos títols, el de lliga i el de supercopa, però amb dues decepcions, una de les quals –l’eliminació en la semifinal de la Champions League a Anfield– va marcar el curs dels blaugrana. “Arribats a aquest punt, és imprescindible que sapiguem reivindicar els triomfs, més enllà de les decepcions que puguem tenir en algun moment per una derrota inesperada”, va dir Bartomeu, que també es va referir als canvis en l’estructura que van provocar aquell terrabastall: “En els darrers dies hem fet un seguit de canvis amb la intenció de millorar, i vull agrair la tasca duta a terme per Pep Segura, que ha dirigit tota l’àrea de futbol en els darrers anys, i també donar la benvinguda a Patrick Kluivert, que a partir d’ara s’encarregarà de liderar tot el futbol formatiu.”

La Masia

Enmig d’un debat intens sobre el paper de la Masia arran de l’escassa aportació de jugadors sorgits del planter, Bartomeu ha volgut assenyalar que l’aposta pel futbol de base “és fonamental”: “No tanquem la porta a ningú. Som un club que creu en la formació. Si hem pogut donar continuïtat a aquesta era d’èxits és perquè sempre hem treballat amb la mirada llarga.”

LES REACCIONS

Queden setmanes de mercat i alguna incorporació més hi haurà, probablement avui [per ahir, amb referència a la de Junior Firpo]
És imprescindible que sapiguem reivindicar aquests triomfs, més enllà de les decepcions
Josep Maria Bartomeu
president del barcelona
El repte és donar continuïtat als èxits aconseguits, tenim una gran plantilla, extraordinària, amb la qual aspirem a tots els títols

Cent anys del primer reconeixement a una penya

La concepció del Barcelona com un equip de país no es pot entendre sense l’aportació de les penyes que van propagar el sentiment blaugrana per tot el territori, primer català i després mundial. El 40è Congrés de Penyes va servir per reconèixer la seva tasca al llarg de la història del club i per rememorar i celebrar el centenari del primer reconeixement per part de la junta directiva a una penya del Barça. “Poc podíem pensar llavors que el Barcelona arribaria a ser el que és: un club model, fidel a les seves arrels i a la seva identitat. Som més que un club perquè defensem uns valors”, va assenyalar el president, Josep Maria Bartomeu, que va tenir una menció específica per a les penyes d’arreu d’Espanya: “Dono les gràcies a les penyes de fora de Catalunya. Som conscients que en moments puntuals tenen dificultats. Sou les nostres ambaixadores.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)