Barça

Gira sense el 10

El Barça repeteix estada als Estats Units per tercer estiu seguit, amb el doble assaig contra el Nàpols com a test final abans del debut a San Mamés

L’equip, orfe del seu líder espiritual, ja és a Miami

El Barça ja és als Estats Units. L’expedició blaugrana va sortir ahir a la una del migdia hora catalana des de l’aeroport Barcelona-el Prat direcció a Florida i hi va aterrar a les 16.50 h hora local. 7.542 quilòmetres i unes deu hores de vol. I, tot seguit, posterior trasllat a l’hotel East Miami, el quarter general blaugrana. En la seva arribada a Miami, l’equip ha estat rebut amb la mateixa expectació que en anteriors visites. L’absència destacada de Leo Messi pesa, és lògic, però hi ha fam de Barça al continent americà.

L’equip farà la segona gira de la pretemporada, de nou, sense el seu líder. Ja va passar en la gira pel Japó. Aleshores estava previst. Aquest cop no. Una lesió de primer grau al soli de la cama dreta deixa Messi sense la gira pels Estats Units. L’argentí va notar unes molèsties durant l’entrenament matinal fet ahir a Barcelona que van obligar-lo a abandonar la sessió. Les proves que se li van fer van confirmar la lesió, i el club va decidir que es quedés a fer treball de recuperació a la ciutat esportiva. S’ajorna, doncs, el debut de Messi. No serà contra el Nàpols en cap dels dos partits que el Barça disputarà a territori nord-americà, i ara mateix resulta difícil aventurar-se a dir amb seguretat si la seva estrena serà a San Mamés en la primera jornada de lliga. No tant per una qüestió de terminis, però sí per una qüestió d’estat de forma, tenint en compte que no haurà pogut jugar cap dels cinc partits de la pretemporada. Mala notícia per als aficionats culers residents als Estats Units i cop dur per al mateix Leo Messi, que lamentava la lesió en un missatge a les xarxes socials: “Tenia ganes d’arrencar i malauradament he tingut un petit contratemps en el primer entrenament que em deixarà fora de l’equip durant un temps. Agraeixo totes les mostres d’estima rebudes i tots els missatges. Volia estar amb l’equip i al costat de la gent que ens segueix als Estats Units. Aquesta vegada no podrà ser, però ens tornarem a veure aviat.”

Aquesta és la tercera visita del Barça als Estats Units en els últims tres anys. La novena en tota la història. Ernesto Valverde s’ha emportat un total de 26 futbolistes, amb quatre del filial. Respecte de la gira japonesa, cauen de la llista Araújo, Guillem Jaime, Oriol Busquets, Collado, Monchu i Hiroki Abe. També Malcom, per motius obvis. Repeteixen Riqui Puig i Carles Pérez, titulars tots dos el dia del Gamper, i també el porter Iñaki Peña. La novetat en clau de Barça B és Abel Ruiz. Del primer equip hi haurà sis jugadors absents en la primera gira que sí han pujat ara a l’avió. Són Luis Suárez, Arthur, Arturo Vidal, Coutinho i dues de les cares noves per a la nova temporada com és el cas de Moussa Wagué i Junior Firpo.

També han viatjat amb l’equip el president Josep Maria Bartomeu, els directius Jordi Moix, Javier Bordas i Marta Plana; la delegada de cultura de la junta, Teresa Basilio, i el CEO del club, Òscar Grau.

Com ja va passar al Japó, al Barça l’espera una agenda atapeïda d’actes durant la seva estada als Estats Units. Els dos plats forts seran els dos partits amistosos contra el Nàpols d’Ancelotti. Doble test contra el subcampió de la Serie A la temporada passada. El primer serà dijous a la matinada (1.30 h), a Miami, al Hard Rock Stadium, el mateix escenari on l’estiu del 2017 es va disputar el primer clàssic de la història Barça-Madrid en territori nord-americà i que el conjunt blaugrana, aleshores encara amb Neymar en la plantilla –va ser el seu comiat–, va guanyar per 3-2. El dia 10 (23.00 h) el Barça i el Nàpols es tornaran a veure les cares, aquesta vegada al University Michigan Stadium, a la localitat d’Ann Arbor, seu de l’equip universitari de futbol americà dels Michigan Wolverines. Amb 107.000 espectadors, és l’estadi amb més capacitat de tot el país.

La plantilla aterrarà a Catalunya diumenge, dia 11 d’agost, a tres quarts d’onze del matí.

MESSI

No ha volat amb l’equip. Ahir al matí es va fer una lesió al soli i farà la recuperació a Barcelona

SET CARES NOVES

Suárez, Arthur, Vidal, Coutinho, Wagué, Junior i Abel Ruiz, novetats respecte al Japó

26 CONVOCATS

Avui
10.00 h: Torneig social Pro Evolution Soccer 2019 al 77 SportBar, a Coral, Gables, amb la presència del membre de la junta directiva Javier Bordas, del directiu en cap de la comissió social, Josep Maria Barnils, i de l’ambaixador del Barça Juliano Belletti. 18.00 h: Inici de la Barça Fest Miami a Bayfront Park. 18.15 h: Roda de premsa al Hard Rock Stadium amb la participació de dos jugadors del Barça. 19.00 h: Entrenament al Hard Rock Stadium.
Demà
10.00 h: Tercera trobada Panamericana de Penyes al Sabadell Financial Center de Miami. 19.30 h: Barça-Nàpols al Hard Rock Stadium (1.30 h hora catalana).
Dia 8 d’agost
10.00 h: Sortida de l’expedició en vol xàrter MIA641 amb destinació a Detroit. 10.30 h: Clínic de Juliano Belletti a la Barça Academy d’Orlando. 13.05 h: Arribada de l’equip a Detroit i trasllat a l’hotel Graduate Ann Arbor. 18.00 h: Entrenament de l’equip al University Michigan Stadium.
Dia 9 d’agost
10.00 h: Clínic de Juliano Belletti a la Barça Academy de Columbus. 16.00 h: Clínic de Juliano Belletti a la Barça Academy de Chicago. 16.15 h: Roda de premsa al University Michigan Stadium per part d’Ernesto Valverde i un jugador. 17.00 h: Entrenament de l’equip al University Michigan Stadium.
Dia 10 d’agost
17.00 h: Nàpols-Barça al University Michigan Stadium (23.00h hora catalana). 21.00 h: Sortida del vol xàrter 5Y8572 amb destinació a Barcelona. *Hora dels Estats Units.

L’AGENDA DEL BARÇA ALS ESTATS UNITS

Porters
Ter Stegen
Neto
Iñaki Peña
Defenses
Semedo
Piqué
Todibo
Lenglet
Jordi Alba
Sergi Roberto
Umtiti
Wagué
Junior Firpo
Mitjos
Rakitic
Sergio Busquets
De Jong
Rafinha
Aleñá
Arthur
Arturo Vidal
Coutinho
Riqui Puig
Davanters
Dembélé
Luis Suárez
Griezmann
Carles Pérez
Abel Ruiz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)