Barça

Coutinho, dies crucials

Mercat. El Barça necessita que marxi sí o sí per fer l’intent definitiu per aconseguir el retorn de Neymar. El club blaugrana l’està oferint a la Premier i el Tottenham podria ser la seva destinació

Coutinho s’està convertint en el gran maldecap de la direcció esportiva del FC Barcelona en aquest mercat de fitxatges. El jugador brasiler té molt complicat continuar en el club blaugrana perquè les posicions on pot jugar estan sobredimensionades, i pel seu rendiment no s’ha guanyat, ni de bon tros, la condició d’intocable. Està des del principi en el mercat, però el Barça ja sabia que trobar una bona solució al seu cas no seria fàcil. Si des d’un primer moment ja se’n va estudiar la sortida, quan va aparèixer la possibilitat del retorn de Neymar, aquesta ja es va fer indispensable.

En els últims dies, els responsables esportius del FC Barcelona estan centrats sobretot en el futur de Coutinho. És l’operació que els està portant més feina perquè tenen al damunt la pressió del tancament del mercat de la Premier, que és demà. El club blaugrana l’està intentant col·locar a Anglaterra perquè és la lliga on hi ha més diners i d’on han arribat més propostes pel jugador. Això no vol dir, però, que no hi hagi obertes més possibilitats, però ara mateix tots els esforços estan centrats a intentar col·locar-lo de nou a Anglaterra.

Es va temptejar la possibilitat que anés a l’Arsenal, amb qui hi ha bon tracte per la presència de Raúl Sanllehí, i perquè va ser el convidat en el trofeu Joan Gamper, però aquesta opció ja està descartada del tot. Els gunners no estan interessats en el futbolista. Una alternativa que també s’ha obert és la del Tottenham. El conjunt entrenat per Pochettino, però, es manté a l’espera del que pugui passar amb Eriksen. Si finalment es queden sense el migcampista danès, que té ofertes del Manchester United i el Real Madrid, no és descartable que pugui acabar allà. El Tottenham està estudiant l’operació perquè si acaben incorporant Coutinho seria el jugador més ben pagat de la plantilla. El United, si finalment no fitxa Eriksen, també podria intentar el fitxatge del brasiler, que no acaba de veure amb bons ulls no disputar la Champions.

El Barça, per no haver-se d’apuntar pèrdues en el balanç, no pot deixar anar Coutinho per menys de 100 milions d’euros, i per això s’ha obert a la possibilitat de deixar-lo marxar cedit a algun d’aquests clubs. Ara bé, seria una cessió remunerada i l’equip on vagi assumiria la totalitat de la fitxa del brasiler. És indispensable col·locar-lo si es vol el retorn de Neymar, no ja només per un tema esportiu sinó per la massa salarial.

El FC Barcelona hauria preferit que Coutinho hagués entrat en l’operació Neymar, però el PSG es va tancar en banda perquè vol diners i no cap intercanvi de futbolistes, ni amb Dembélé i Rakitic L’arribada del brasiler Leonardo a la direcció esportiva del club parisenc, però, ha aturat qualsevol possibilitat perquè no el vol. El club blaugrana també està obert a quedar-se Neymar amb la fórmula d’una cessió amb opció de compra obligatòria, però el club parisenc tampoc ho vol. En aquest sentit, serà molt important veure fins a quin punt Neymar està disposat a pressionar per forçar la seva sortida del PSG. El futur dels dos brasilers està lligat i Coutinho s’ha convertit en el desllorigador de qualsevol possibilitat que Neymar pugui tenir de tornar. Els propers dies seran crucials per saber com acaba tot plegat.

TOTTENHAM

Estan estudiant la viabilitat de l’operació però també depèn d’Eriksen

PREMIER

El mercat tanca dijous i el Barça no descarta que marxi cedit amb compensació

INDISPENSABLE

Col·locar-lo és imprescindible per portar Neymar, per la massa salarial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)